French press-hez milyen kávét vegyek?










(6-7-8 vagyok)
Én az alábbiak szerint csinálom. Felforralom a vizet vízforralóban. Beletöltök pár dl-t a french press üvegedénybe, és körbelötybölöm, hogy felforrósodjon az üveg. Aztán ezt a vizet áttöltöm a bögrémbe, amiből majd inni fogom a kávét (hogy azt is melegen tartsa). Aztán jön a kávé. Hát én elég sokat használok, a 3 adagra kb. másfél nagy adagolókanállal. (Mindjárt lemérem, ez mennyi). Erre ráöntök egy kevés forróvizet, kanállal elkeverem jól. Aztán felöntöm forróvízzel, kb. háromnegyedig. Ráteszem a fedelét, és várok 5 percet. Aztán lenyomom szép lassan, és kész.










#9: köszi a tipppet, már tervbe van véve ez a módszer. :-)
Ugyanis pont a hétvégén láttam egy ilyen kávés témájú műsort a Bayerische Rundfunk-on, és ott is bemutatták.
Amúgy nagyon érdekes infók voltak benne, pl. az, hogy míg egy gyári pörkölőben 600 fokon egy-másfél percig pörkölik a kávét, addig egy "manufaktúrában" 20 percig - így sokkal alaposabban átpörkölődnek a kávébabok, és nem égnek meg.
Na ez lesz a köv. projekt, hogy keresek itthon is valami kisipari pörkölőből való kávét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!