Ha ti is otthon vagytok hónapok óta mennyire változtak meg az ételrendelési szokásaitok?
ÉN sosem rendeltem és most sem rendelek semmit, mert szerintem drága és nem jó.
Nekem a fözés kreatív elfoglaltság, inkabb lazít. De ha nincs idöm/kedvem, akkor vagy nem fözök, vagy olyat, ami 15-20 perc alatt megvan.
Korábban mindenki maga szerezte be magának az ennivalót, mert eltérő életritmusunk és preferenciáink voltak. Most kénytelenek vagyunk összehangolni.
Feleségem főz a hét öt napján, egyen én, egy nap pedig rendelünk általában valami egzotikusat. Korábban ritkábban rendeltünk, inkább személyesen mentünk kipróbálni ilyesmit.
Én most főzök többet, spórolásból és a vírus miatti "félelemből" (ne kelljen érintkezni más emberrel).
Írtunk egy listát a férjemmel az általunk kedvelt ételekből és ez szokott segíteni, ha nincs ötletem a főzéshez. Amúgy sajnos rutinos háziasszonyként sem fogod tudni mindig, hogy mit főzz😁
Jelenleg heti vagy kétheti egyszer rendelünk a kedvenc helyünkről pl. hamburgert, pizzát, mexikóit stb..
Ha életemben 3-szor rendeltem (munkahelyi ebéd gyanánt), akkor sokat mondok... Meg lehet oldani értelmesebben is. Otthonra rendelni meg hogy is mondjam.... irtó gáz.
Szó szerint gyerekkorom óta főzök, és persze néha fárasztó, de még akkor is van jobb megoldás, mint ki tudja milyen eredetű trutymákokat rendelni. Én pl. szoktam néha félkész dolgokat készíteni és lefagyasztani, és ha épp semmi időm vagy energiám főzni, akkor csak kikapom a hűtőből, és 10-20 perc után kész főtt ételem van...
Pl. nyáron ha szilvásgombócot csinálok, akkor többet gyártok egyszerre, de csak egyszeri evésre főzök ki, a többit lefagyasztom... És ebből bármikor kivehetek mondjuk egy vacsorára valót. Akkor hulla fáradtan csak pirítani kell egy kis prézlit, meg kifőzni a gombócokat, ennyi...
És egy csomó ilyen "mirelit" cucc készíthető.
És még a hűtőnek se kell tele lennie vele... Csak annyi, hogy néhány étkezésnyi adag mindig legyen tartalékban!
Jobb, mint a bizarr rendelt tápok.
ma 08:54
"Otthonra rendelni meg hogy is mondjam.... irtó gáz."
Miért is?
Szerintem meg az a gáz hogy ott álljak a tűzhelynél akár csak fél órát is, mikor hasznosabban/ élvezetesebben is el tudom azt az időt tölteni. Nem beszélve a keletkező szemétről, a mosogatásról, takarításról amivel egy főzés jár. Én megértem hogy van aki szeret főzni, de ettől még nem kell felsőbbre3ndőnek éreznie magát azzal szemben akinek ez nem élvezet, és máshogy oldja meg az étkezését.
"ki tudja milyen eredetű trutymákokat rendelni. "
Ilyen erővel akkor étterembe se menj soha! Sőt: soha, sehol se egyél egy hamburgert, lángost, pizzát, melegszendvicset, vagy bármit, amit nem te készítesz el otthon a saját konyhádban, kizárólag ellenőrzött és teljesen nyers alapanyagokból! Ne vegyél készen lekvárt, nem magad által termesztett/ készített teát, mézet, kenyeret,kolbászt, virslit, felvágottat...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!