Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Beosztható 40ezer forint egy...

Beosztható 40ezer forint egy hónapig?

Figyelt kérdés
Egyedül élek albérletben, és ez a hónap nagyon szűkös lesz. Miután félretettem a számlámra, lakásra, cigire, csak 40ezer maradt. Ebből kellene megéljek június 10ig. Tudom, hogy a cigit dobni kellene, de ez most nem opció. Az a baj, hogy főzni sem igazán tudok, nagyon ritkán tevékenykedem a konyhában.

2020. máj. 9. 19:05
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#9 ennek kb a dupláját. De sokat költöttem feleslegesen a lustaságom miatt. Napi 1liter kóla, gyorskaja stb.
2020. máj. 9. 19:33
 12/21 pyetro válasza:
75%

40000 ft sok pénz, én legutóbb 30000-ből vásároltam be egy hónapra megpakolt bevásárlókocsival és még mindig van belőle, igaz a kenyeret magam sütöm, főzök is magamra, szintén egyedülálló vagyok. (ha csaj vagy összeállhatnánk)

Be lehet osztani. Főzni nem nehéz, én sok netes recept alapján tanultam bele. Gyakran csinálok egy jó kiadós levest, megtuningolva zöldségekkel, kb egy kiló csirkemellel kockázva így kb 4-6 adagot és ezt beosztom 4-5 napra talán ez a leglaktatóbb és legköltséghatékonyabb kaja, vagy valamilyen tésztás ételt ami szintén kitart napokig, kb 6-800 ft-ból tészta és mártás.

Voltam hasonló szituban, minden a mértékletességen múlik, nem kell egyszerre bezabálni :D Volt úgy, hogy nagyon a spórolásra mentem és kb 30000 ft-ból megvolt a havi kajám, ebből sültet is ettem nem egyszer, sokszor rizses ételeket, tésztásat, gyümölcsöset.

Azóta is így csinálom, havi 1 alapos bevásárlás és nem megyek bolt közelébe, csinálok egy rendszert, tartós élelmiszerek, rízs-liszt-fagyasztott termékek, konzervek, sűritett paradicsom, zabkása a kilós kiszerelésből, fagyasztott gyümölcs és zöldség, husi, esetleg maggis levesek, készétel konzervek. Nagyjából eltervezed előre minden napra mit ennél, kiszámolod mi mennyibe kerül és összeadod az összegeket, kb egy 30-40 perces meló de sikerül jól beosztani a pénzt, talán marad is.

Ha nem megy annyira a konyhai meló akkor ott a konzerv kaja, kb 500 ft egy adag, de van családi kiszerelés ami 4 adag és néhány napig elvan a hűtőben csak melegíteni kell

28/f

2020. máj. 9. 19:36
 13/21 anonim ***** válasza:
92%

40ezer osztva 30nappal= 1333,33Ft/nap.

Ebbol fejedelmi modon lehet elni, ha haztartast vezetsz es nem bufearyt es ettermi szemetet eszel.

Be kell vasarolnod, megtanulni beosztani es felhasznalni/elfogyasztani a maradekot is.

Napi 1300? Nagymamak ettol sokkal kevesebbol kijonnek ugy, hogy meg sutit is sutnek az unokaknak.

2020. máj. 9. 19:42
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

Ha tudsz olvasni, akkor főzni is tudsz!

Tele a net receptekkel, vannak kifejezetten hó végi spórolósok is.

2020. máj. 9. 21:08
 15/21 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk is ennyi marad. Kamasz fiamat egyedül nevelem. Ketten ennyiből bőségesen és finoman étkezünk. Igaz, én főzök. Ritkán rendelünk egy óriás pizzát. Most kicsit könnyebb, mert már ad a természet és a kertünk enni. Igaz, dolgozni is kell vele sokat. Sajnos nem elég nagy a kertünk ahhoz, hogy egy évre elegendőt termeljünk, de így is nagy segítség.
2020. máj. 9. 21:31
 16/21 anonim ***** válasza:
59%

Válaszoltam korábban a kérdésre,este kiszámoltam,áprilisban 40155ft ot költöttem csak kajára.

Igaz,főztem,de a napi két liter kóla (van,hogy drágábbat vettem,de volt benne olcsóbb is)benne van.

2020. máj. 10. 06:45
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Ha ennyit költesz cigire,én töltenék a helyedbe,vagy részben töltenék.

A 40000 csak kaja.(utolsó voltam).

2020. máj. 10. 06:47
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Nézz főzős videókat, pár egyszerű kaját simán össze tudsz dobni. Reggelire meg csinálhatsz szendvicset vagy rántottát. 40 ezerből elég változatosra ki lehet hozni az étkezést.
2020. máj. 10. 07:42
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

Reggelire tipp

Zab + tej

Ez kb 100Ft-ra jon ki naponta, es nem is egeszseftelen.

2020. máj. 10. 08:59
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet,
2020. máj. 16. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!