Mitől utálhattam meg/válhattam érzékennyé a sóra? 19/F
Kb 1 éve azt vettem észre, hogy nem birom meg enni a nagyon sós ételeket, de ezek csak nagyon sósak és nem elrontva vannak a sózással mert a családom többi tagja azt mondja, hogy "hmm milyen jó finom sós" meg néha még maguknak tovább sózzák. Pl a húsvéti sonkából egyátalán nem birok enni, mert az mindig mindenhol olyan sós, hogy rendesen hányingerem lesz tőle. De korábban simán ettem a sonkát meg én is sóztam mindent.
Persze most füszeres ételeket eszek, csak hogy milyen sós legyen azt nagyon elkell találni.
Valamilyen szinten amúgy jó ez, mert így legalább kicsit egészségesebben táplálkozom, de viszont rossz is, mert ha valaki főz itthon és hiába neki pont jó sós akkor az nekem már túl sós és nem fogok tudni enni belőle.
Lehet, hogy elszoktál tőle, pl. ha gyakran nem azt eszed, amit otthon más készít neked.
A húsvéti sonka nekem is túl sós, pedig általában nincs gondom a sós ételekkel. Ha olyan ételt eszem, amit más főzött és túl sósnak érzem, a tejföl, a kenyér és a nyers zöldségek, savanyúságok jól tudják ellensúlyozni. Leveseket higítani is lehet, pl. egy kis vizet beleöntve a tányérodba.
Én azóta érzek mindent sósnak, mióta magas a vérnyomásom.
Pedig addig mindent utánasóztam, mert úgy ízlett.
Mondjuk a parasztsonka nekem mindig sós volt, de attól még leküldtem.
A bolti felvágottak 99%-a is sós már nekem.
Lehet, hogy mérni kellene a vérnyomásod, mert ok nélkül, só terén ilyen ízlésváltozás nem szokott bekövetkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!