Mitől lesz egy étel "műanyag"?
Erre a kérdésre akarsz reflektálni? :-DDD
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..
# 6: olvaSD el a linkelt topikban az Aromapróféták c. cikkből beidézett részt!
Minden benne van!
Számomra attól függ hogy mennyire áll távol az adott étel (vagy főtt étel esetén nyilván az alapanyagai) az eredeti, természetesen előforduló változatától.
Például sertés hústermékek esetén nyilván a “legtisztább” a futkározó malac lenne, de a legtöbb ember nem tud élő állatot vágni otthon, úgyhogy a reálisan elérhető legkevésbé mű étel lesz a bontott sertéshús, amit levágtak már az egész állatról de egy közepesen gyakorlott hobbiszakács meg tudja mondani melyik része volt. Ebből te házilag tökmindegy mit csinálsz, ledarálhatod, lefagyaszthatod, megsütheted, befűszerezheted, nem lesz tőle műanyag, mert a hús hús marad. Ennél eggyel feldolgozottabb de még mindig nem mű az előre darált hús, az előre pácolt húsok, a házi jellegű kolbász, szalonna, füstölt sonka és hasonlók. Viszont a tipikus olcsó bolti felvágott, párizsi vagy virsli ami kb 40% húst tartalmaz és a legtöbb ember nem tudja megmondani mi a másik 60% már erősen műanyag kategória.
Nyilván a legtermészetesebb a teljesen natúr alapanyag, de azért nem az ördögtől való az sem ha feldolgozott formában vesszük. Viszont van egy pont amikor annyi mesterségesen előállított anyag van egy ételben és annyira kevés az eredeti alapanyagból hogy nem szívesen eszem meg ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!