Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szotyi (piritott napraforgó)...

Szotyi (piritott napraforgó) héját hová dobjátok?

Figyelt kérdés
Én sokat szotyizok,mikor, milyen kedvem van, aszerint,dobom ki a héját! van, hogy a házi szemétbe, de hajlok rá, hogy gyakran a wc-be dobom ki! szerves anyag, tehát szerintem, ugyan úgy lebomlik, mint amit anyag cserekor, a wc-ben elhelyezünk.( széklet)- jól gondolkodom, vagy csak a kommunális szemétbe helyezzem el?

2020. ápr. 3. 20:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
na de megoldódott??
2020. dec. 30. 15:33
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

nem éri meg eltüzelni kandallóban(SEHOL) mert nagyon sok hamu marad utána, de ha szeretsz dolgozni és időd, erőd, kedved van hozzá akkor "fűts" be vele. A fűtési értéke igen gyenge mert pillanatok alatt leég és az éghető fára ráülepszik a pernye/hamu és csak útban van.

Brikettekben esetében más a helyzet bár az meg nagyon füstöl, de hát valakit ez nem zavar és megtudom érteni csak a szellőztetéssel kimegy a lakásból a hó ami a füsttel termelődik. Sok hülye ötlet volt/van és sajnos lesz így semmi esetre sem tudom ajánlani a napraforgómaghéj eltüzelését.

Tökéletes talajlazító a szotyihéj, komposztálás után meg tökéletes tápanyag a növényeknek, fáknak. Leginkább azoknak jó ami fás szárú nővény.

Több értelme van egy parkban, erdőben, szántóföldön szétszórni mint kidobni a kukába, lehúzni a WC-n vagy elégetni.

2022. aug. 10. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!