A bekristályosodott méz jó vagy rossz? Nem a sok cukor miatt kristályosodik be?
Figyelt kérdés
2020. márc. 21. 12:30
1/9 Koplárovics Béci válasza:
A virágméz ilyen. Általában akkor cukrosodik be, ha hidegben van. Ha radiátorra teszed, akkor "megjavul". Rossz nem lesz ettől, csak furán néz ki. Ha nem szereted így látni, akkor vegyél pl akác- vagy hársmézet, azok elvileg nem cukrosodnak, csak épp sokkal drágábbak.
2/9 anonim válasza:
Igazi termelői méz ikrásodik sűrűsödik , a hamis mindig folyik és amellett hogy ártalmas többe is kerül .
3/9 anonim válasza:
De, a sok cukor miatt kristályosodik be. (De ezt ne hozzáadott kristálycukorként értsd!) Kb 30....40 fokC- on kezelve megszünik.(Pontos értéknek, idönek nézz utána a neten! Ha tulmelegited tényleg cukorszirupod lesz méz helyett!)
4/9 anonim válasza:
Termesztés velejárója a méznek a kristályosodás.
5/9 anonim válasza:
A papám méhész, az ő méze is bekristalyosodik. Ltalaban 5-6 hónap alatt. ekkor felmelegítem kicsit es kesz. Viszont mi is csomagolunk párnába mézet, én magam szoktam kiküldeni a mintákatt a wesslinghez diasztáz aktivitas es szulfonamid vizsgálatra, mindig megfelel. Úgyhogy amit a polcról leveszem, az is be van vizsgálva és nem hamisítvány
6/9 anonim válasza:
Vannak olyan mézfajták amik hajlamosabbak ere ,de ha felmelegítése éltünk ez a jelenség.
7/9 zolo válasza:
A méz nem cukrosodik, hanem kristályosodik. Ez természetes folyamat, amelyik mégsem ott baj van. A repce méz kristályosodik a leghamarabb és még a napraforgó is az akác, vaddohány később. Sajnos szokták a mézet hamisítani is, de nem olyan egyszerű módon hogy cukrot keverjenek hozzá. Akik csinálják azok értik a dolgukat itt inkább nem írnám le hogyan csinálják. A kristályos méz is ugyan olyan egészséges. Akit zavar az teába téve vagy kb. 30-40 fokig melegítve megszüntetheti ezt. Viszont kb, 70 foktól a vitaminok károsodnak benne el is tűnhetnek. Én inkább kristályos mézet eszem, mert az biztos olyan ahogyan a méhek a nektárt begyűjtötték.
8/9 anonim válasza:
A virágméz ilyen ha így nem szereted vegyél akác vagy hársfa mézet az nem cukrosodik be.
9/9 anonim válasza:
Nincsen semmilyen minőségbeni változás - lévén a méz azon kevés élelmiszerek egyike, amely gyakorlatilag örök időkig megőrzi a minőségét.
Pl. találtak már ősi, többezer éves egyiptomi sírban is mézet, még mindig fogyasztható állapotban.
A méz maga:
- szőlőcukorból,
- gyümölcscukorból,
- kevés vízből és a méhek által hozzáadott enzimekből,
- vm. emésztőnedvekből áll
A kristályosodás csupán a nedvességtartalom csökkenése miatt lehetséges.
Ebben az esetben a kristályos mézet tartalmazó edényt elegendő csupán néhány pillanatig forrásban lévő vízbe mártani, hogy ilymódon a méz felolvadjon és újra használható legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!