Miből nyerik ki abrum aromát, úgy, hogy alkohol származékot ne tartalmazzon?
1, A rumaromak túlnyomó többsége tartalmaz alkoholt.
2, A közhiedelemmel ellentétben az alkohol melegítéssel nem veszíti el a teljes alkoholtartalmat.
3, Mesterséges íz és illatanyagokbol készül az az aroma, amelyik alkohol mentes
A rumaromákat a létezésük óta (legalább úgy 150 éve) mesterségesen állítják elő, valóban semmi köze a rumhoz.
Ennek ellenére oldószerként tartalmaz alkoholt, olvasd el a címkéjét. (Pl. a MaxAroma és a Dr. Oetker rumaromája, bár az utóbbi ma már csak 7%-ot.)
Egyébként ha a rumból elpároplogtatnád az alkoholt, akkor az összes aromaanyaga is elpárologna, és a vízen kívül nem sok semmi maradna. Lehetséges volna lepárlással úgy fracionálni, hogy az aromaanyagokat kinyerjék belőle aránylag kevés alkohol mellett (és akkor sütőaromaként működhetne) csak hát ennek mint terméknek nem nagyon van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!