Mi a hivatalos neve annak az alapnak, amire a töltöttkáposztát teszik szervirozáskor? Lásd a linkelt fotót.
Feltételezem nem a tányérra gondolsz!:)
Ennek az egész ételnek az a komplett neve, hogy töltött káposzta.
Ez áll a töltelékből és alatta az apró káposztából, a kettő együtt főzve.
Sokan a toltott kaposztahoz is olyan paradicsomszoszt csinalnak, mint a toltott paprikahoz.
Szerintem az lehet az.
A kepen levo szosz tul piros es suru ahoz hogy a kaposzta berantott leve legyen.
#4
A töltött káposzta készítésének rengeteg válfaja van.
Pl. Szabolcsban is készítik csak a káposztalevélbe göngyölt fűszeres hústölteléket tepsiben sütve, paradicsomlével megöntözve (annak az a neve, hogy szárma) és készítik a hagyományos aprókáposztás töltött káposztát is.
#5-ös: "A kepen levo szosz tul piros es suru ahoz hogy a kaposzta berantott leve legyen."
Felénk nem paradicsommal készítik, de nem is rántják be, ezért olyan, mint a képen, kb mint a pörköltszaft.
Pest megyei, sváb kötődésű városban: töltött káposztában nincs paprika, konkrétan fehér (füstölt és sima húst is főzünk bele)
Komárom megye és Fejér megye határának közelében: piros a töltött káposzta és nincs töltve semmibe, hanem gombócok vannak káposztában - sose érzettem ez miért töltött káposzta
Alföldön, ahol születtem: töltve van, de paprikahegyek vannak benne és van aki be is rántja
És ez csak 3 hely, ahol élek, kb 600 különböző módon készítik csak Magyarországon, de sehol nem főzik külön az aprókáposztát szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!