Mennyi ideig lehet zsigerelés nélkül a lőtt vadat eltartani?
Igaza van a párodnak. Minden leölt állatot aznap fel kell dolgozni, legalább letollazni, nyulat megnyúzni és kizsigerelni, ha többre nincs idő. Így már tiszta merev az állat. Ha jól számolom, ez már a harmadik nap.
Lecseszhetsz, de ha ilyen nemes állatokat kapok, akkor lehetek bármilyen fáradt munka után, akár még éjjel is megcsináltam volna. Nincsenek mínuszok, akármilyen hűvös helyen van tartva, az bizony bomlásnak indul 2 nap után. Kárbaveszett.
Nem vagyok vadász, de vadászokkal dolgoztam és kaptam tőlük rendszeresen fácánt (a nyúlhoz nem tudok hozzászólni).
Elmondásuk szerint:
A fácánt úgy ahogy van tollastól-belestől a lábánál fogva, fejjel lefelé ki kell akasztani hideg helyre minimum 3-4 napra. Állítólag akkor lesz jó és zamatos és nem túl száraz a húsa, amikor a test már a saját súlya miatt leszakad a lábról, de eddig azért nem akartam elmenni.
Utána szárazon kell leszedni a tollát, tehát nem forrázva, mert akkor bőröstől lejön.
#8
A fácánt "érlelni" kell, nem fagyasztani, ezért írnak hűvös helyet, akik értenek hozzá. Én nem értek hozzá, ezért úgy csinálom, ahogy a hozzáértők mondják.
Ki írta, hogy fagyasztottuk a fácánt?
Olyan hideg volt, kint az udvaron az eresz alatt lógattuk fel őket 1 éjszakára, éppen akkor napközben volt a -6, -8 fok. Egy percig sem aggódtunk, hogy megromlik-e, vagy nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!