Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi ideig lehet zsigerelés...

Mennyi ideig lehet zsigerelés nélkül a lőtt vadat eltartani?

Figyelt kérdés
Kaptam tegnapelőtt egy vadfácánt és vadnyulat egy vadász ismerősömtől. Tegnap este már nem volt időm kizsigerelni, tegnap dolgoztam. Ma szeretném lenyúzni zsigerelni az állatokat. Hűvös helyen voltak, de azt mondja a párom azt a vadászat napján meg kellett volna ejteni, már most nem szabad hozzányúlni. Már most a belsőségek bomlásnak indultak, fogyasztásra alkalmatlan. SZerintetek?

2019. dec. 23. 10:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egy próbát megér
2019. dec. 23. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
30%

Igaza van a párodnak. Minden leölt állatot aznap fel kell dolgozni, legalább letollazni, nyulat megnyúzni és kizsigerelni, ha többre nincs idő. Így már tiszta merev az állat. Ha jól számolom, ez már a harmadik nap.

Lecseszhetsz, de ha ilyen nemes állatokat kapok, akkor lehetek bármilyen fáradt munka után, akár még éjjel is megcsináltam volna. Nincsenek mínuszok, akármilyen hűvös helyen van tartva, az bizony bomlásnak indul 2 nap után. Kárbaveszett.

2019. dec. 23. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
62%
Ennyi ideig nem.
2019. dec. 23. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi is minél hamarabb feldolgozzuk, de láttam már sok helyen pont fácánnal, hogy kiakasztották egy fára, amíg a tolla elkezdett lefoszlani..nem próbálnám ki, de tudja valaki hogy miért jó ez? De pl szarvasmarhát nívósabb helyeken ahol nagyobb kultúráka van a marhahúsfogyasztásnak, belezés után még hónapokig a bőrében érlelik hűtve
2019. dec. 23. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vadász, de vadászokkal dolgoztam és kaptam tőlük rendszeresen fácánt (a nyúlhoz nem tudok hozzászólni).

Elmondásuk szerint:

A fácánt úgy ahogy van tollastól-belestől a lábánál fogva, fejjel lefelé ki kell akasztani hideg helyre minimum 3-4 napra. Állítólag akkor lesz jó és zamatos és nem túl száraz a húsa, amikor a test már a saját súlya miatt leszakad a lábról, de eddig azért nem akartam elmenni.

Utána szárazon kell leszedni a tollát, tehát nem forrázva, mert akkor bőröstől lejön.

2019. dec. 23. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok

... és itt van, amiről beszéltem:

[link]

2019. dec. 23. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

...és itt:

[link]

2019. dec. 23. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
62%
Hideg helyen mi is lógattuk, de a hideg = napközben is -6, -8 fok!!! Egyébként valóban bomlásnak indulnak a belső szervek.
2019. dec. 23. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

#8

A fácánt "érlelni" kell, nem fagyasztani, ezért írnak hűvös helyet, akik értenek hozzá. Én nem értek hozzá, ezért úgy csinálom, ahogy a hozzáértők mondják.

2019. dec. 23. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
32%

Ki írta, hogy fagyasztottuk a fácánt?

Olyan hideg volt, kint az udvaron az eresz alatt lógattuk fel őket 1 éjszakára, éppen akkor napközben volt a -6, -8 fok. Egy percig sem aggódtunk, hogy megromlik-e, vagy nem!

2019. dec. 23. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!