Ha dinnyét vásárolok hogyan győződjek meg arról, hogy finomat választottam?
Ha érett, lédús, akkor kong :) A szárát is nézd meg, ha zöld még, akkor frissen van szedve, azok jobbak, mint a száraz szárúak. Azok esetleg kásásak már.
Én továbbra is ott veszek csak, ahol lékelnek, bár most erről sok helyen leszoktak.
hogyan győződjek meg arról hogy fi nomat választottam??
hát ha választottad akkor megvetted és így megkóstolod!
tudom most ez...+.....
de egyébkénta szára az nem mindig biztos mert lehet hogy éretlen de frisss!!!
akkor vegyél dinnyét amikor szezonja van nézd a szárát nelegyen túl nagy se túl kicsi + kopoktass(én ehez nemértek ezért én ezt kihagyom!)
Ha olyan helyen veszed, ahol nem vágják fel, akkor 3. válaszoló.
De érdemesebb fél dinnyét venni, látszik az állagán, milyen. Vékony héj, érett piros hús, nem löttyedt, nem foltos, nincs elszakadva, nem ikrás, kilyukadva a húsa... szinte biztos, hogy finom. De ez kivülről nem látszik ugye.
Meg a nagy dinnyék finomabbak, mint a kicsit, ezért is érdemes inkább egy nagy felét megvenni, mint egy kicsi egészet.
Persze pl. tecsóban, egészben jóval olcsóbb, mint a zöldségesnél.
Megkopogtatod, és ha kong akkor jó.
Az éretlen dinnyének "tök" hangja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!