Az éretlen paprika is mérgező vagy csak az éretlen paradicsom?
Figyelt kérdés
2019. nov. 22. 18:24
1/10 anonim válasza:
Zöld és sárga kaliforniai paprikát is árulnak a boltokban, azok ugyan azok, mint a piros kaliforniai paprika, csak éretlenek, ergo nem mérgező. De ez igaz a többi paprika fajtára is.
2/10 anonim válasza:
Nem mérgező. A legtöbb paprika még éretlen amikor az üzletekbe kerül.
3/10 anonim válasza:
"Zöld és sárga kaliforniai paprikát is árulnak a boltokban, azok ugyan azok, mint a piros kaliforniai paprika, csak éretlenek, ergo nem mérgező"
Az nem éretlen, az olyan fajta. Paradicsomból sem csak piros van, almából sem csak piros. Attól, hogy zöld, nem éretlen
4/10 anonim válasza:
A zöld paradicsom savanyúságnak nagyon finom. A fűszerpaprikát is meg lehet enni zölden, bár nem húsos fajta, de teljesen beérve pirosan dolgozzák fel.
5/10 anonim válasza:
1-es, hogy tudsz ilyen baromságot írni?
Az érett paprika, csak zöld,és sárga színű.
Nem ajánlom mert keserű.
6/10 anonim válasza:
1-esnek igaza van.
A kaliforniai paprika színe az érettségét mutatja. Ès az aromája is telejsen más egy zöldnek és egy pirosnak.A pirosnak a cukortartalma is magasabb.
Èn azt sem hallottam, hogy az éretlen paradicsom mérgezö lenne.
7/10 anonim válasza:
akkor most "azok ugyan azok, mint a ...", vagy
"azok ugyanazok, mint a..." ? He?
8/10 anonim válasza:
Sem az éretlen paprika, sem az éretlen paradicsom nem mérgező.
9/10 anonim válasza:
Az éretlen paradicsom sem mérgező. A fiam már rég nem élne, ugyanis kiskora óta az a heppje, hogy lekajálja a még éretlen terméseket is a palántákról, amik a bejáratnál lévő kis konyhakertünkben vannak, a többit nyugiban hagyja, de ez valahogy szem előtt van. Csak azt legeli, egy speckó olasz fajta amúgy, mindig azt ültetek oda, éretten is sárga és hosszúkás alakú, meg nem mondom mi a neve, de valóban éretlenül sem rossz ízű, bár én megvárom amíg beérik, már ha hagy rajta a gyerek :D A mai napig nem tudtam leszoktatni erről pedig 11 múlt, szerintem most már rítuálé nála, egy múlt, mikor felfedezte és nyilván figyeltem rá, hogy ne az legyen az ebédje, de már akkor sem lett tőle kutya baja sem.
10/10 csux2 válasza:
A zöld paradicsom 100 grammja kb. 9-32 mg szolanint tartalmaz. Azaz még a legnagyobb koncentráció esetén is kb. 625 g zöld paradicsomot kellene megennünk ahhoz, hogy a mérgezés első tüneteit tapasztaljuk. De mivel a szolanin keserű, nem valószínű, hogy valaki véletlenül megeszik ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!