Miért hívják csirkemell SONKÁNAK, ha egyszer nem is sonka?
Jogos a kérdés. Gondolom, mert hasonlít rá, lásd "kókusztej".
Nekem a kedvencem a bacon szalonna elnevezés :)
Úgy tűnik, anno a pulykasonkával kezdődött a dolog még Amerikában, amikor is a normál sonka olcsóbb és egészségesebb alternatívájaként próbálták eladni azt. Az emberek pedig ténylegesen vették ezt a valódi sertés sonka helyett, és idővel megszokták hogy a sonka nem kizárólag sertést jelent.
Később aztán gondolom a hústermelők tovább mentek, és a szárnyasok egyéb testrészeiből készített, de hasonló módon feldolgozott húsát is szimplán sonkázták az egyszerűség végett.
Eredetileg volt a füstölt sonka.
Utána lett a gépsonka, ami disznóhús darabok sós vízben megfözve, összepréselve formába téve és enyhén füstölve készült. Ennek már nem sok köze volt a sonkához, de valamennyire emlékeztetett a fött füstölt sonkára.
Utána jött a "disznóhús egészségtelen" divat, és elkezdték a gépsonkában a disznóhúst csirkével, pulykával helyettesíteni, de a neve maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!