A poros, kutyulós kávé is igazi kàvé?
Az instant kávét úgy készítik, hogy "normál" őrölt kávébabból jó sűrű kávét főznek, majd kivonják belőle a nedvességet. Kiviteltől és/vagy márkától függően persze lehet benne egy csomó más anyag (cukor, tejpor, jó ég tudja mi más) is.
Amúgy jobb, ha előbb melegíted a vizet és utána kevered el.
Az is kávé, intant kávé, fentebb írták a gyártási technológiát (lefőzik, majd porlasztva szárítják).
Az instant kávé színtiszta kávé, amely a magas nyomású technológiának köszönhetően a kiváló minőségű, koffeintartalmát pedig az befolyásolja, hogy milyen kávéból (arabica, robusta), mennyire erősen volt pörkölve a kávé, mennyi vízzel főzték le,mennyi ideje volt kioldódnia a koffeinnek.
Nyilván annyiban egészségtelen, hogy többnyire 3in1 ben árulják, vagyis tejporral és cukorral keverve. De azért a legtöbbünk, pontosan tejjel, cukorral issza. :) Én nagy kávés vagyok, napi 2-3 főzött tuti lecsúszik munkanapokon, de ha csak egy kis kávéízre vágyom, akkor nescafet iszom. Még egész jó ízre a nestle ricore (vagy ilyesmi a neve, citromsárga a csomagolása), ez olcsóbb is,de a mokate, bravos és társai ezekhez képest számomra ihatatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!