Miert jo glutenmentes dolgokat enni? Akinek nincs glutenerzekenysege annak is jo?
Miért válnál érzékennyé valamire annak hiányától? Ez valahogy nem logikus.
Én gyerekkorom óta, évtizedekig nem ettem sütőtököt, zellert, egy ideje viszont rendszeresen eszem. Málnát csak akkor szoktam enni, amikor a kertemben terem (pár hét nyár elején), lencsét is kb. évente 1x, újévkor. Egyikre se lettem érzékeny.
Ha elhagyod a glutént hosszabb időre, majd amikor újra eszel, érzékenységre utaló tüneteid lesznek tőle, akkor valószínűleg már korábban se bírtad a glutént, csak esetleg a szervezeted nem jelzett, mert napi szinten kapta a terhelést. Vagy jelzett, csak máshogy.
"Miért válnál érzékennyé valamire annak hiányától? Ez valahogy nem logikus."
Azért, mert az emésztéséhez szükséges enzim termelése leáll, mivel a szervezet úgy tapasztalja, hogy nincs rá szükség.
Milyen speciális enzim kell a glutén megemésztéséhez? Tudtommal ez egy fehérjecsoport, a fehérjék lebontásához szükséges enzimeket továbbra is használjuk a többi, fehérjét tartalmazó étel megemésztéséhez.
Amire te gondolsz, az a laktóz és a laktáz enzim lehet, a glutén esetében nem hallottam még ilyenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!