Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 5 ezer ft mennyi idöre elég...

5 ezer ft mennyi idöre elég csak ételre 2 embernek? Mit lehet venni, ami olcsó de laktató? Minden ötletet várok!

Figyelt kérdés
sajnos úgy alakult, hogy 5 ezer ft-unk maradt a hónap végéig ennivalóra. Szegény párom most ment el maszekolni, hogy ezt az 5 ezer ft-ot is meg tudja keresni, mert azon felül egy forintunk nincs:( hogyan lehetne ezt a kevés pénzt úgy beosztani, hogy a lehetö leghosszabb ideig kihúzzuk vele? Kölcsön már nem tudunk kérni, így is tartozunk 10 ezer ft-tal. Minden ötlet jól jönne! Elöre is köszi a segítséget!:)
2010. júl. 15. 13:18
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
palacsinta, kelkáposzta főzelék, zöldbab főzelék, babfőzelék,lencsefőzelék, ezek talán még laktatnak.
2010. júl. 15. 13:45
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Levesek:

paradicsomleves, rántott leves kenyérkockával, tojásleves, krumplileves, erőleves (kockából) cérnametélttel

Főételek:

Főzelékek mirelit zöldségekből (auchanban, lidlben érdemes vásárolni, ott a legolcsóbb): spenót lidl-ben 90Ft = kb.3 adag, 1kg zöldborsó, zöldbab kb.300-330 Ft, temérdek adag, 1/2 kg finomfőzelék alap 130 Ft=4 adag, 1/2 kg fejtett bab 240 Ft=4 adag, 1 kg gyalult tök 250-300 Ft= temérdek adag). Ezek önmagukban is, egy szelet kenyérrel nagyon finomak és táplálók, de ha belefér anyagilag, tehetsz rá egy tükörtojást vagy főttojást is.

Fél kiló darált húsból süss egyben fasírtot, lehűtve, vékonyra szeletelve feltétként ehetitek a főzelékekre vagy egy petr.krumplihoz, a zsírját pedig reggelire, uzsonnára kenyérre kenve.

Sokan eszik a főzelékeket sima pörkölt alappal (olajon/zsíron megdinsztelsz a szokottnál több hagymát, só, bors, piropaprika és kész is!), nagyon finom!

Tészták: grízes tészta, krumplis tészta, káposztás tészta, kókuszos tészta, tojásos nokedli (30-40 dkg liszt, 1 tojás, víz, só, a tetejére még 2 tojás és kész)

Reggeli, vacsora:

Inni: csak tea, más nem fog beleférni a kötségvetésetekbe.

Az auchanban a legolcsóbb a kenyér, érdemes többet venni és negyed kilónként lefagyasztani. Szintén auchanban van nagyon olcsó margarin. Efef párizsit vegyél, ha tudsz, 1/2 kg 200 ft és nagyon finom. A változatosság kedvéért ott a fasírt zsírja is, de főzhetsz tojást (szeletelve a kenyérre téve kiadósabb, mint rántottának).

Az édességről, szörpökről mondjatok le erre a két hétre, úgy több jut ételre.

Fel a fejjel! Elég kevés 5000,-Ft 2 főre 2 hétre, de szerintem némi ügyeskedéssel kivitelezhető.

2010. júl. 15. 13:48
 23/31 anonim válasza:
82%

Igyatok csapvizet!

Most a melegben biztosan megisztok fejenként 2-3 liter vizet, de számoljunk mondjuk 2-vel. Az napi 4 liter. 14 napot kell kihúzni. Ha mondjuk 80 Ft/2 liter-es ásványvízzel számolsz, az akkor is 2240 Ft.

A maradékból (2760 Ft) meg elég nehééz kijönni kaja ügyileg :(

2010. júl. 15. 13:49
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

csak cba és profi, az szar, egyrészt annyira nem ismerem az áraikat mostanság, de régen mindig drágábbak voltak, mint a lidl és a teszkó

a lidl árakat tudom kb, mert mi ott vásárolunk

általánosan: krumplit ne vegyél, mert nem lesz rá pénzed és nem elég tápláló

vegyél rizst, a legolcsóbb b rizst, nem előfőzött, hanem sima főzős, annak kb 200-250 Ft kg-ja és nagyon laktató, 2 hétre 2 embernek min 3 kg kell

kenyeret se vegyél, kivéve, ha 100 ft kgja, akkor ahogy írták fagyasztóba rakhatsz el, ellenkező esetben liszt + élesztő+ víz, gyúrható tésztát csinálsz és zsömle méretben megsütöd

tojás 20-30 Ft darabja próbálj meg venni valamennyit, egyrészt jó hús helyett, másrészt, ha 1kg lisztet is veszel, ahhoz adsz 4 tojást, akkor tudsz csinálni tésztát magatoknak, ami legalább 5 étkezésre elég, a tésztára raksz olajat/zsírt és némi fűszert és kész a kaja vagy tojás + liszt és csinálsz nokedlit

mirelit zöldség egy kg-os leárazva kb 300 ft- a rizshez keverve megfőzöd, legalább 4-5 kaja megvan belőle és kicsit változatos

vegyél lencsét, babot, sárgaborsót 1 kg-ot az kb 400-500 Ft, ha a bolti saját márkást veszed...főzelék és leves is lehet belőle gyakorlatilag víz, minimális liszt és hagyma + fűszerek hozzáadásával

ha nincs otthon olaj vagy zsír, használd a margarint, vagy esetleg vegyél egy kg sertészsírt vagy 1l olajat

tej, vegyél pár litert, hogy azért némi fehérjebeviteletek legyen max 125 ft literje

szóval én kb ezt venném

4 kg rizs

20 tojás (lidl kár hogy nincs nálatok, mert mától 10 tojás 199 ft)

zsír

2-3 kg liszt

1 élesztő

4 l tej

2 kg lencse/bab/sárgaborsó

1 kg sárgarépa tavalyinak 200 ft körül van kilója

1 kg mirelit zöldség

1 kg uborka 300 ft körül van, de van ahol olcsóbb, kis vitamin kell

ez kb 4000-4500 Ft

Ezekből lehet csinálni:

tejberizst

babos hagymás rizst

zöldséges rizst

kenyeret

tésztát (gyúrod, szárítod)

nokedlit

lencse/bab/sárgaborsó levest és főzeléket

répát megsütöd és mehet feltétnek vagy bele a rizsbe vagy a lencselevesbe vagy nyersen elrágcsálod

tejet megisszátok reggelire valami saját készítésű kenyérfélével

rizs+hagyma+bab...szintén ehető kaja

tojás mehet főzelékhez feltétnek vagy reggelire sok hagymával rántottának pár alkalommal

2010. júl. 15. 13:55
 25/31 anonim ***** válasza:
40%
hát ez nem semmi, egy napra való reggelit ebédet és vacsorát veszek ennyiből.
2010. júl. 15. 15:07
 26/31 anonim ***** válasza:
89%

Jó neked.....

Mi meg ilyen extrém sportot űzünk: minél jobban jól lakni minél kevesebből :)

Már csak nevetni tudok a nyomorunkon....

2010. júl. 15. 15:09
 27/31 anonim ***** válasza:
66%
zsiros kenyeret szendvicseket egyetek és vizet igyatok ubcsi val és vajjalis cisnálhatjátok
2010. júl. 15. 16:23
 28/31 anonim ***** válasza:
66%

Vegyetek májkrémet. Nekem elég 1 kis doboz 3 zsömlébe, én ilyen arany dobozosat szoktam venni, sertésmájkrém, legutóbb 50ft volt 1 doboz. Ebből sztem reggeli kijön.

Tegnap csináltam burgonyapástétomot, kenyérre kenve nagyon finom és olcsón kijön!(keress rá neten)

Szoktam még zöldséges fasírtot is. Ebbe hús helyett fagyasztott (én:mexikói) zöldségkeveréket szoktam tenni, de lehet csak konzerv borsóból, kukoricából is. Majd megsütöm sütőben. Krumplipürével vagy kenyér/zsömle közé téve jó vacsorának és reggelinek is. Mi elég sokáig esszük az 1 tepsit.

Ha szeretitek az édességet, akkor csinálhattok pundingot(porból), tejbegrízt, vagy 1 egyszerű vizes piskótát! Vagy ha nem szeretnétek ezzel maceráskodni, Profiban vannak olcsó kb 30-35 ftos csokik. (Én szeretem őket.)

Szintén Profiban szoktam venni baromfipárizsit, kb 500ft kilója, de finom! Remélem valamennyit tudtam segíteni! Kitartáás!!!

2010. júl. 15. 16:40
 29/31 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm ahogy párom hazajön, mondom is neki, sok jó ötletetek van!:) a fagyasztás jó mert tényleg nem romlik meg semmi, és mivel nehéz fizikai munkát végez, kell neki a fött étel. Nem is hittem hogy ilyen sok lehetöség van. Azért bízom benne, hogy nem fog gyakran elöfordulni ilyesmi a jövöben, ha mégis, legalább tudni fogom már miket érdemes venni.
2010. júl. 15. 16:56
 30/31 anonim ***** válasza:

[link]

:)

2010. júl. 15. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!