Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 5 ezer ft mennyi idöre elég...

5 ezer ft mennyi idöre elég csak ételre 2 embernek? Mit lehet venni, ami olcsó de laktató? Minden ötletet várok!

Figyelt kérdés
sajnos úgy alakult, hogy 5 ezer ft-unk maradt a hónap végéig ennivalóra. Szegény párom most ment el maszekolni, hogy ezt az 5 ezer ft-ot is meg tudja keresni, mert azon felül egy forintunk nincs:( hogyan lehetne ezt a kevés pénzt úgy beosztani, hogy a lehetö leghosszabb ideig kihúzzuk vele? Kölcsön már nem tudunk kérni, így is tartozunk 10 ezer ft-tal. Minden ötlet jól jönne! Elöre is köszi a segítséget!:)
2010. júl. 15. 13:18
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
az jó:) és be lehet osztani hónap végéig ha csak ezt vesszük?
2010. júl. 15. 13:26
 12/31 anonim ***** válasza:
74%

Mindenből a legeslegolcsóbbat vegyétek. Üdítőkön lehet spórolni, hogy nem Fantát veszel hanem mondjuk olcsó ásványvizet, de a csapvíz is megfelel. Olcsó kaja? Én a paradicsomlevest szeretem. Szoktam is csinálni, de konzervből. 1 konzerv 80 Ft, tészta 130 Ft körül van, de lehet hogy még van is otthon nektek tészta. Tejegríz is viszonylag olcsó és az tényleg laktató. Sonkás,párizsis kenyér/zsömle.

Én most hirtelen ezek jutottak eszembe. És nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek..

2010. júl. 15. 13:27
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Még egy ötlet :)

Puffancs: tojás+liszt+só összekevered (palacsinta sűrű tésztává), majd kisütöd kevés zsírban/olajban. Kis tejföllel isteni :)

Esetleg bundás kenyér, nagyon laktató. Lila hagymával :P

2010. júl. 15. 13:27
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

5000 két hétre necces, de megoldható

milyen bolt van a környéketeken?

2010. júl. 15. 13:30
 15/31 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a segítséget!! Nagyon jó ötleteket adtatok! Majd akkor szétnézek az árak között és megpróbálom kiszámolni hogy jövünk ki a legjobban.
2010. júl. 15. 13:30
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor vizet iszik az ember és nem vesz semmilyen üdítőt, meg nasit. Én a tészták helyett azért szeretem ilyenkor jobban a krumplit, mert a tészta hirtelen laktat, de utána hamar megéhezel. A krumplival tartósabban laksz jól. Mindenből az olcsót vegyétek meg. A lényeg, hogy tudjatok enni valamit.
2010. júl. 15. 13:31
 17/31 A kérdező kommentje:
CBA és Profi ami nem kisbolt.
2010. júl. 15. 13:31
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

CBA-t felejts el, iszonyú drága a Tecsóhoz képest. Ha spórolni akarsz, ott vásárolj, mindig van akció, a sajátmárkás fele annyiból is kijöhet, mint a hagyományos.

Sparban is vannak sajátmárkás cuccok, azok kicsit drágábbak, mint a tecós, viszont jobb minőségűek.

De ha kisboltban csak kenyeret veszel, megéri elmenni Tescoba, sokat lehet spórolni.

2010. júl. 15. 13:35
 19/31 A kérdező kommentje:
jó rendben, köszönöm akkor szétnézünk ott:) mert most tényleg az a lényeg, hogy kihúzzuk!
2010. júl. 15. 13:39
 20/31 anonim válasza:
100%
Én a helyedben most bevásárolnék egy nagy lábos gulyáshoz kevés húst(pl.aTescoban most 399/kg a pulykaalsócomb), burgonya répa zöldség, meg ami kell bele, megfőzném és a felét lefagyasztanám.2-3 napig el lehet ezt enni, amit pedig lefagyasztassz most azt a jövő hét vége felé eszed 2-3 napig.Ugyanez megjátszható egy szintén akciósan vett mondjuk csirkehússal is, amiből szintén pörköltet főzöl és lisztből tojásból nagyon olcsó és laktató nokedlit tudsz gyártani.Muris aki 5000.-Ft-tal arra ösztökél, hogy az üdítőkből vedd az olcsóbbat.Ebben a kánikulában szintén teát főznék, amit aztán beízesítve a hűtőben 2 napig ice teaként innék.Nagy hátrány ez neked ott a panelban, mert én itt vidéken bármi kell csak kiszaladok a kertbe és már főzöm is a tökfőzeléket, a sóskát és mindjárt lesz miből lecsót is főznöm.A pincém pedig tele van tavasszal megfőzött bodzaszörppel, amit ilyenkor citromlével és vízzel bekeverve hűtve iszunk.Nálunk nincs se Fanta se Coca-cola, se rostos üdítő, mert az rohadtul elviszi a lóvét.Amúgy még ha venni kell tényleg a tésztás kaják a legolcsóbbak.Mondjuk ott is ha főzől egy milánói makarónit darált húsból(ami azért olcsóbb ha venni kell)ahhoz fel tudod használni a meglévő ketchupödet is és most az egyszer nem reszelsz rá sajtot, mert a sajt az tényleg drága.A Tescoban egy ideje 9 Ft a zsömle darabja.Fasírtot is lehet sötni kevés darált húsból sok zsömlével tojással.Csinálj listát és tervezd meg a menüket és kalkulálj árban, hogy ebből mi jön ki.
2010. júl. 15. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!