Kezdő szakács vagyok. Most kezdtem el a szakács iskolát. És már megvan a gyakorlati hely is. Egy 4,5 csillagos étteremben fogok tanulni. Kést? Szeretnék venni. Olyant amilyen nagyon sokáig meglesz. Amit néztem az ez lenne:
"Dick, ha jót akarsz."
Vagy Solingen, ez a kettő a legjobb.
1985 óta dolgozok a vendéglátásban, és azt nagyon hamar megtanultam, hogy a szakács a késeivel kel, a szakácsnak a kése az szent, mindenhez van egy legjobb kése, és késből sosem elég!
Aztán 10 év szállodai-éttermi tapasztalattal elmentem egy I. osztályú kínai étterembe felszolgálónak. Nem hittem a szememnek, Mr. Wang, az 50 körüli, Kínában is elismert főszakács, ugyanazt a kést használta a ponty filézéséhez, amivel pár perccel korábban a kollégája a metélt tésztát szeletelte. Az egész konyhán volt 3db zöldségpucoló eszköz, azon kívül 3 db tök egyforma kínai bárd, amivel hihetetlen módon bármit gyönyörűen, gyorsan, szabályosan ki tudtak filézni, fel tudtak szeletelni.
Bár még mindig hiszem, hogy jó kések kellenek a jó munkához, azt is gondolom, kicsit túl van misztifikálva ez a kérdés.
Heló!
Ha még nem késő, én a helyedben felkeresnék magyar készítőket (Palcsesz Imre, Nagy Istvánék..), akiknek a profiljába vág, és ők olyan kést fognak neked készíteni, ami a Te minden igényedet kielégíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!