Éttermes átverés? Tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Rendeltem tegnap sertés szűzérmét krumplipürével egy házhozszállítós étteremből.
Egyrészt szerintem nem szűzérmét kaptam, másrészt tele volt csonttal. Tudtommal abban nem nagyon van csont.
Legalább is én vettem már, abban nem volt.
A hús kicsit rágós volt és én elfogadom, ha az étterembem kiklopfolják, hogy nagyobbnak tűnjön, de szerintem ez akkor sem az volt. Ráadásul akkora csontra haraptam rá, hogy csoda, hogy megvan a fogsorom.
Ma bemegyek személyesen az étterembe, mert nem volt olcsó a kaja, de honnan tudnék addig 100%-osan megbizonyosodni arról, hogy valóban nem azt kaptam? Jól tudom, hogy abban nincsen csont?
Benne biztos nincs csont, de ettől még rákerülhet egy csontszilánk, ráragadhat, pláne ha kloffolják, akkor beletapadhat.
Bár őszintén szólva az, hogy egy idegen csont így rá tapadjon, és sütés közben se essen le róla, és tálalásnál se, és végig ne is vegyék észre...
hát arra nem igazán látok reális esélyt.
Csak akkor meg ugye kérdés, hogy honnan volt rajta csont. Mi az, hogy tele volt csonttal? Ezt hogy kell érteni? A húson volt rajta, vagy ez csontos apró hús volt, vagy 1 nagy csont volt rajta?
Karajt adtak volna, amit a bordacsonttal együtt szeleteltek?
Szerintem karaj lesz.
Az egyik csont a krumpli alatt volt, csak akkor vettem észre amikor ráharaptam. A másik pedig a hús alján volt rajta, az egy jó nagy darab volt. Nem olyan mint az oldalason, hanem egy jó vastag csont volt
4, meglepően nagy szelet szűzérme volt egyébként és laposabb is az átlagnál.
Kicsit rágósabb is volt. Meg a csontszilánkokat sem tudom hova tenni, nem mertem megenni miután kettőre ráharaptam.
Az a csúnya ebben a történetben, hogy azt mondod, hogy nem is volt olcsó.
Mert jót olcsón nehéz összehozni, de ha megkérik az árát, akkor azért illendő normális kaját csinálni.
Na meg persze hogy szűz néven árulnak karajt.
Elkeserítő, hogy még mindig itt tartunk.
Én 27 éve vagyok szakács, de már annyira rettenetesen megvetem az ilyen szemléletű "üzletpolitikát" hogy a vendég átbaszásából akarnak megélni.
A nagyság, laposság, rágósság becsapós lehet, mert nagy különbségek vannak a hús minőségében, állat korában , alkalmazott konyhatechnológiában, dolgoztam én már olyan karajjal ami puhább volt a szűznél, meg olyan szűzzel ami kb olyan gumi volt, mint egy comb.
Nagy általánosságban persze nem így van, de ez önmagában nem bizonyíték.
A bordacsontok, gerinccsontok annál inkább.
Be tudod linkelni ezt az ételt, hogy mi volt ez pontosan?
Szűzpecsenye volt (elvileg), gombás barnamártással és krumplipürével.
2700 forint volt 1 adag, de nyilván rendeltem mellé mást is, így elég sok pénzt adtam a futárnak ahhoz, hogy normális kaját hozzon.
Én nem vagyok szakács és nem is állítom magamról, hogy nagyon tudok főzni, de csináltam párszor szűzpecsenyét és nem volt ilyen állagú, pláne nem találkoztam csonttal.
Írd ki Facebook-ra a tapasztalatod és nevezd meg az étterem nevét is.
Vérlázító, hogy egyes éttermek mit meg nem engednek maguknak. Félbe kellett volna hagynod az első csontnál a kajálást, eltenni, vagy tényleg fotót csinálni róla és kiposztolni.
A szűzérmében egyáltalán nincs csont. Jól átvágtak. Én biztos nem hagynám annyiban.
Ja, ilyenkor beijednek, lehetőleg az oldalukra írj véleményt. Szerintem kárpótolnak. Mindenesetre többet ne rendelj tőlük. Igénytelenek.
PizzaForte-s pizzával járt úgy a lányom, hogy sietett, vett két pizzát elvitelre. Az egyiknek a tésztája konkrétan nyers volt. Ő nem akarta kiírni, pedig megérdemelték volna. Állandóan reklámozzák magukat, nem is rosszak a pizzáik, de ez is megérdemelt volna egy misét. Utólag már nincs értelme. Neked még jókor van. Ha nincs róla képed, akkor is leírhatod a véleményed az oldalukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!