17.56-kor rendeltem egy pizzat, amit 19.15-kor hoztak ki. Mivel ez kb vacsoraidőszak és még pont finom nelegnek tűnt az étel, ezért nem kértem a visszajárót (260 ft). Ez elég borravaló volt?
És az mit jelent, hogy szerintetek "illik" adni? Tartsam el? Fizessek neki még én, az egyébként is rengeteg haszonnal eladott étel után borravalót, a fizetése mellett? Én vagyok a főnöke? Mégis mi az, hogy illik? Jófejség max. Végzi a dolgát. Tanár sem kap a gyerek ötösei után pénzt a szülőktől, a tűzoltó sem kap jattot tűzoltás után, egy mentős sem kap pénzt ha kimegy egy helyre ahova riasztják.
Akkor miért adjak annak pénzt, akinek az a munkája, hogy a tányért letegye az asztalra, vagy hogy kihozza nekem a kaját a házhoz? Ő fizeti a benzint? Önkéntes? Nem. Ha tanyán laknék kint a földesúton és behozná az ajtómig a kaját, na arra már lehet azt mondani, hogy "illik" adnom.
Jól tetted, hogy nem kérted a visszajárót, mert illik borravalót adni.
Ha sok a rendelés, akkor késhet a kiszállítás, ezért nem kell büntetni a futárt és magadat, hiszen ha nem adsz, azzal saját magadat minősíted le és lehet, legközelebb még bele is köpnek a kajádba, szóval teljesen ügyes voltál! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!