Mi finom benne hogy lehet szeretni az ilyen iztelen gabonákat, magvakat?
Úgy ahogy írod, mert divatos. Én egyszer kóstoltam zabkását, olyan a külleme, mintha már egyszer megették volna. Gusztustalan volt számomra.
Másik ok meg az, hogy az embereknek nincs idejük rendes reggelit készíteni. Vagy legalább is nem szánnak rá időt.
Nem keszited el ahogy kell, az a baj.A chia mag mivel semmi izzel nem rendelkezik,nagyon konnyen lehet izesiteni.Pl.aztadhatod gyumolcslevekben,rakhatsz ra gyumolcsoket vagy rakd jaurtba,tejbe.Nagyon sok asvanyi anyagot es rostot tartalmaz,tehat egy jo reggeli alternativa.
A zabkasaval meg ugyanaz a mese.Nem muszaj magaban enni.Rakhatsz ra ugyanugy barmit vagy csinalj belole kekszet.
Persze az is lehet,hogy sosem fogod oket megszeretni,de azert probalkozni lehet.(nem kell leragadni a szalamis kenyernel, ha van mas opcio is)
én ezeket mind szeretem. meg a kolbászt is.
nem kötelező ezeket enned, akkor meg minek kötekedsz?
Ezeket nem is magában szokták enni.
Sokan natúr joghurtba, kefirbe áztatja. Zabkását lekvárral ízesíti, úgy főzi meg.
Olyan íze lesz, amilyenre ízesíted. Szóval igazából eléggé az ember fantáziájára és ízlésére vannak bízva, hogy hogyan csinálja.
Összekevered a fogalmakat!
A gabonák nem önálló ételek, hanem körítésnek fogyasztják öket.
A reggelire zabpehely meg a tejberizs/tejbegríz kategória, amik eléggé egyformák.
Ha íztelen, az nem a gabona, hanem a szakács hibája, mert elfelejtett füszereket tenni bele.
A kolbász nem körítés és nem könnyü reggeli, szóval ne ezzel hasonlítsd össze.
De ha valaki föz neked rizst, krumplit vagy tésztát/nokedlit só meg egyeben nélkül, az sem lesz ízesebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!