Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy tudnak egyesek meginni...

Hogy tudnak egyesek meginni egy üveg whiskey-t egymaguk?

Figyelt kérdés
Még sose láttam volna, hogy valaki egymagasa képes lenne legyűrni egy üveg Jack Danielst, de csomó ember ezzel henceg, hogy egymaguk benyakaltak egy üveggel :)

2019. júl. 13. 15:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%
Attól függ milyen kiszerelésű az a whiskey.Mert fél litert meg lehet inni.0,7 litert is de az már sok,veszélyes.Viszont van 1,5 literes whiskey is.Na azt már kétlem hogy valaki meginná egyszerre.
2019. júl. 14. 06:59
 12/15 anonim ***** válasza:
21%

vannak akiknek ennyi a napi adagjuk

Persze nem a tinédszereknek akik 2 koktáltól 2 napig rókáznak.

Amugy a magyar átlag piás nem engedheti meg magának hogy whiskey vel oldja meg a napi alkohol bevitelét.

inkább a sör megy kommersz felesekkel, vagy a bor liter szám.

2019. júl. 14. 16:57
 13/15 anonim ***** válasza:
45%

Ami nem megy, azt erőltetni kell. - szól a közhely.

Én 2 üveg vodkát is meg tudtam inni, iskolás koromban. Akkor még vidéken éltem, és nem fejlődött ki az agyam. Azóta csak annyit iszom, amitől nem rúgok be, csak picit becsiccsenek, vagy lazulok, de legfőképp az elsődleges a gasztronómiai élmény, hogy finom legyen és kiemelje az ételek ízét.

2019. júl. 24. 21:28
 14/15 anonim ***** válasza:
45%

Egy fiatalembernek nagy bánata volt, mert ő még sosem volt nővel, de az ismeretségi körében sokan olyanokat mesélnek, hogy tucatnyi nővel voltak, néhányan még gruppenben is részt vettek. Fura, keserű gondolatok cikáztak a fejében.

Egy nap elment a rabbihoz és elmesélte. Azt is elmondta, neki a szerelem sokat jelent és jelenleg az életében máson van a hangsúly, de így nem tud részt venni a kortársai beszélgetéseiben, majd várta a rabbi tanácsát. Rövid hallgatás után a rabbi nagy levegőt vett és mélyen bólintott, hogy érti az elmondottakat.

- De mégis mit tegyek rabbi, hogy elfogadjanak a többiek?

- Hát meséljen maga is.

2019. júl. 24. 21:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Maga az a tény, hogy valaki képes meginni egyedül egy üveg whisk(e)y-t, éppenséggel lehetséges.

Viszont számít, hogy mennyi idő alatt - azt, hogy egy nap alatt azt nettó baromságnak és kamunak tartom, ha csak nem az a célja az illetőnek, hogy élvezze az italt, hanem, hogy kiokádja a lelkét magából - issza meg az illető azt az üveget és, hogy 0,5 vagy 0,7 literes kiszerelésről van szó.

Számít továbbá az is, hogy milyen fajtáról vagy minőségről és ezek függvényében az illető egyéni ízléséről beszélünk. Én például egy minőségibb scotch-ot 2-3 nap alatt kivégzek szimplán az íze miatt. Például egy 0,7literes 15 éves Dalmore-t, amit nem keverek semmivel. De ehhez egyébként szerintem kell az, hogy whisk(e)y imádó legyél és, hogy mit engedsz meg magadnak, ergó mit bír és enged a pénztárcád.

Ami még számít, hogy mivel kevered. Aki igazán ért hozzá, aztmondaná, hogy vétek keverni akármivel is. Félig meddig én is ezen a véleményem vagyok, ugyanis ilyen bulipia feeling jimkóla és hasonlóktól a világból ki lehet e kergetni. Azonban ha például valaki nem bírja magát az alkohol gőzt és nem bírja úgy ízlelni ezt az italt, hogy az ne menjen az ízek és aromák rovására, azoknak úm. elfogadott egy minimális víz/szóda hozzá, nyáron jég ugyebár. Én például ilyenkor simán csak öntök hozzá nagyon minimális vizet, nyáron pedig jeget teszek bele, hogy ne nyomja el az ízeket. Szóval ja, aki keveri valamivel: például gyömbér, kóla, energiaital stb. Azok hamarabb leküldik az üveget szerintem. Az már nyilván más, hogy ezek hitvány módszerek és az igazi viszkisek ettől a falra másznak.

Lényegében aki megtud inni egy üveggel, az ezen fenti szempontokat figyelembe véve issza általában. Ha nem, akkor az szerintem humbug és csak nagyot akarnak szólni az ilyen fazonok. :)

2022. jan. 27. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!