Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ki lehet valahogy számítani...

Ki lehet valahogy számítani hogy nagyjából mennyit fog teremni egy gyümölcsfa?

Figyelt kérdés
Most költöztünk egy új házba aminek az udvarán van egy nyári körtefa, ami kb 10 méter magas és olyan 15 méter átmérőjű a lombja valamint nagyon sok rajta a termés. Szeretnénk belőle pálinkátfőzni ősszel, csak jólenne tudni hogy ez megérné-e egyáltalán.

#pálinka #termésszámítás
2019. júl. 2. 18:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak félve: biztos? Életemben nem láttam még akkora körtefát.
2019. júl. 2. 18:53
 2/10 A kérdező kommentje:

A magasságban lehet, sőt biztos hogy tévedtem de a lombban nem. A képen a fa előtt látható hölgy 160 centi. Annyi körte van rajta hogy múlthéten leszakadt az egyik egészséges fő ág ami olyan 25 cm átmérővel rendelkezett.

[link]

2019. júl. 2. 19:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de a jövőre vonatkozóan lelógó nehéz ágakat villás botokkal/karókkal szokták alátámasztani.
2019. júl. 2. 19:27
 4/10 anonim ***** válasza:
Anyagilag nem tudom megéri-e, de minden más szempontból igen!
2019. júl. 2. 19:36
 5/10 anonim ***** válasza:
és ki issza meg azt a rengeteget, talán olcsón meghirdetni hogy cefrének eladó
2019. júl. 2. 21:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Fa tényleg magas szép fa de én nem látom körtefának a más lombkoronája.
2019. júl. 3. 07:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Clapp kedveltje fajtájú.
2019. júl. 3. 11:43
 8/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a fa nem úgy néz ki mint tiéd a képen .

2019. júl. 4. 06:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát csak felismer egy körtefát, ha már körte is van rajta. Hogy Clapp vagy sem, az a kérdés szempontjából közel lényegtelen.

Persze, hogy megéri becefrézni és megéri kifőzetni is, tök mindegy mennyit ad. Olyan főzdét kell keresni, aki kifőzi az adott mennyiséget, 100 felett lesz, az már biztos, akkor meg?

Ezt egyébként nem lehet megmondani, hogy mennyit fog adni, de nem is kell, hogy megéri-e azt te döntöd el, neked megéri-e a főzési díjért a pálinka, szeretitek-e, elfogyna-e stb.

2019. júl. 4. 09:22
 10/10 anonim válasza:
Ha sok körtét akarsz tarts méheket.
2019. júl. 12. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!