Arányába a sör a legolcsóbb minőségi alkoholmennyiség?
Alkoholizmus kezdőknek.
Egyél keveset napközben. Az is segít olcsón alkesszál válni.
Amúgy szerintem borból olcsóbban kiozható. Főleg, ha pincénél vásárolsz.
A kannás nem éppen minőség. Ahogy a kommersz sör sem.
A boros pince kimért borai fele áron vannak mint a palackozottak. Igaz, a palackban még érik, lenyugszik a bor, ami emeli a fogyasztói értéket, de jóval minőségibb terméket lehet kapni pincénél (és nem ivókban) kimérve, mint boltban azonos áron. Főleg, hogy elég sok járulékos költség még rámegy, mire a boltba kerül a palack.
Sör nem csak az alkohol miatt vízhajtó. És ezért azzal kezdő alkeszoknak jobban kell vigyázni. Minden korsó sör után egy jó 1.5 dl víz segít elkerülni a másnaposságot.
Egy közepes minőségű sör boltban 400-800 között van. Ezek 4.5-7 közötti alkesz%al rendelkeznek. 3.33 és 5 dl közöttiek. 22.5-35 ml közötti a deleriumhoz vezető mennyiség.
Egy közepes bőr 900-1700 közötti. Durván a duplája a sörnek. 11.5-15% és 7dl. Azaz a "delerium mutató" (ami csak egy kitalált dolog) 70-95ml.
Ha még nem ittam el az agyam, akkor a számolásból az jön ki, hogy a minőségi sör drágább alkoholizmus szempontból.
Aztan ott a tömény. Egy jó kis vodka-nari 1 liter 500 forintos szűrt narancslé és 4500 forintos nem hulladék, hanem közepes (legalább smirnoff) vodka 45%*7dl = 310 egység 10x annyi, mint a sör, de 10x annyi a ható anyag is.
Vagy akár egy jó felé Coca-Cola JimBeam még olcsóbb.
Tiniknek alkalmas az agysejtek, a máj és a szív rongálására.
Nem könnyű alkesznek lenni! Jól kell tudni hozzá a matekot.
Ezt nem írta senki, feleslegesen kéred ki magadnak. Most írod csak, hogy havonta akarsz inni és csak egy adagot. Eddig azt írtad, be akarsz rúgni. Ezt hívják tintásnak. Ha egyszerre több dolgot akarsz és mindegyiket valósnak tartod, és közben vegyes és ellentétes érzelmeid is vannak, arra nem jó inni, mert az alkohol erősíti a skizofrénia tüneteit.
Ellenben vedd figyelembe, hogy egy jó sör csak fél liter, tehát valóban 1-1.5 adag. Míg a bor 7dl az üveges az 4-4.5 adag.
Ha tenykeg havonta 1x akarsz inni 1 adag jót és nem részeges akarsz lenni, akkor a sörök azért nyújtanak jó választási lehetőséget, mert sokkal szélesebb a választék jó sörből, mint borból.
És érdemes a kézműves világ felé nyitni.
Ha nem alkesz a kérdező, akkor nem valószínű, hogy a berúgás a cél! Én se vagyok alkesz, nem is rúgok be soha, de időnként jólesik, ha az alkoholtól egy kissé szédelgős, mámoros állapotba kerülök, filmszakadás nélkül!
Kérdező, ehhez szerintem is a sör az ideális ital, mivel az alkohol mellett a komlónak is van kisebb hatása (kenderféle a komló), így ha erősebb fajta (minimum 5%) sört megiszol 0.5-1 litert, annak már megérzed a hatását! Egy sör pedig általánosságban valóban olcsó, fél liter 300 Ft alatt reális, persze ha nem ragaszkodsz a legritkább prémium sörökhöz, hanem a hétköznapi minőségibb fajták is jók, például:
Borsodi Mester
Borsodi Bivaly
Soproni 1895
Gösser Spezial
Stella Artois
Beck's
Heineken
Zipfer
Carlsberg
Kronenbourg 1664
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!