Észrevettétek hogy mennyire visszaszorultak a magyar kézműves sörök? Mi az oka ennek?
Nem vettük észre.
Jobb sörözők tele vannak kézműves magyar sörökkel, míg a nagy magyar ipari sörökből egyet se kapsz.
Egyáltalán nem szorultak vissza, sőt folyamatosan terjeszkednek, sok főzde exportálja a söreit külföldre is sörbárokba, illetve vesznek részt különböző craft beer fesztiválokon.
Szekszárdon a Brew your mind konkrétan világszínvonalú söröket gyárt, kategóriájában messze túlszárnyalják a legtöbb (összes?) bikavért ;)
Keress rá a Budapest Beer Week-re is ;)
Mai napig kapok friss főzésről hírleveleket az ismerőseimtől.
A kézműves sörök egy darabig élni fognak.
A bolti sör nem tudja utolérni, de próbálkozik és igen. Szerencsére van hatása a kézműves söröknek a piacra és igényesebb sörök születnek gyárakban is. Az alkholisták továbbra is a mennyiséget fogják prefelálni a minőség helyett. A fizetések meg nem fognak emelkedni olyan mértékben, hogy mindenki kézműves sört tudjon magának vásárolni.
A nagyüzemek kijöttek egy csomó új sörrel (IPA, APA, Hidegkomlós, felsőerjesztésű, stb.), amik már elég jó minőséget képviselnek.
Ráadásul a liter ár ~1eFt-al kevesebb mint egy magyar kézműves sör.
Märczen és Porter még mindig nincs és nem is lesz itthon, csak kézművesben egy ideig. Vörös sörök sem jelentek meg kommerszben.
Ami kapható barna sör, az gyakorlatilag egy cukrozott árpa tartalmú kukoricaszörp, ami messzebb van a barnasörtől, mint a dugóban cikázó BMW a jómodortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!