Alkohol fogyasztásbol mi a mérték szerintetek?
Amikor még vicces, amit csinálsz és nen szégyen. Tipp:ha felállász és szedülsz ne igyal többet
Illetve ha nem napi szintű a berugas.
Szerintem a kultúrált biztonságos alkoholfogyasztás így nézz ki:
1,Legalább 72 óra szünet italonként, tehát ha mondjuk vasárnap ittam leghamarabb csütörtökön fogok ismételten
2,Soha nem iszom többet 1 felesnél 40% alkohol(50ml), azaz 16 gramm alkohol a maximum amit elfogyasztok egyszerre.
3,Ha stresszes vagyok esetleg rossz hangulatom van vagy éppen nagyon jó kedvem akkor ilyen esetekben addig nem iszom amig normális nem lesz a közérzetem.
Ezen 3 szabály betartásával szerintem megakadályozható hogy vmi probléma alakuljon ki itallal kapcsolatban.
Tehát mindenkinek ajánlom: Ne igyon napi szinten, Ne igyon egyszerre sokat és ebből következően soha sem részegségig, illetve ne igyon senki unalomból vagy stressz levezetésére.
1. Nem rendszeres. (Ha akár csak napi 1 sör KELL, de az MUSZÁJ, már az is gáz.)
2. Amennyitől nem látszik rajtad, hogy ittál (tudod, mit beszélsz, nem befolyásolja a mozgásod, a viselkedésed, felelősséget tudsz vállalni azért, amit mondasz és amit teszel, nem leszel másnapos) - ha ez egy deci bor, akkor annyi, ha 3 pálinka, akkor meg annyi.
Semmiképp nem rendszeres, tehát az már bajos lehet, hogy mindennap megiszik csak egy-két sört pl., és ha nem, akkor hiányérzet van.
Maga a mennyiségnél annyi, hogy még bőven tudjon magáról az illető. Becsípésig kb, jókedv, kicsi köd, felszabadultabb. Számomra eddig elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!