Mit kell pontosan mondani ha ezeket az italokat kérem a kocsmában? Eddig még sosem kértem semmit és nem akarom hogy hülyének nézzenek.
Ha vodkanarancsot szeretnék akkor elég azt mondanom vagy kell hogy mekkora vagy milyen arányban? És azt hogy mondom?
És malibu almánál pl hogy van?
Vagy az egyéb koktéloknál
Köszönöm a segítséget ( igen elmúltam 18 keep calm)
Ismert koktéloknál, italoknál nem kell mondani semmilyen arányt. Ők tudják. A vodka-narancs is ismert. Max. annyit szoktak mondani, hogy dupla vodkával kérem, ha erősre szeretnéd.
Ha valami saját kitalációt szeretnél, akkor meg kérd külön. Pl. kérek 2 dl almalevet és 4 cent Malibut. Kihozzák és összeöntöd :)
Voltam pultos, nálunk csak bemondta az ügyfél, hogy vodkanarancsot kér, és én tudtam mit töltsek. Ha dupla vodkával kérte akkor 2x töltöttem a mérőpohárba a vodkát.
De volt olyan ügyfél is, aki szinte kiosztotta, hogy mennyiből mit, én összekevertem neki és mindketten örültünk.
Pl. ha fele vodka fele narancs-csal kéred, akkor kérd úgy.
Mi 2cl vodkát adtunk egy 2 dl-es pohárba.
És ha már az első rendeléseknél tartunk, nekem kimondottan vagy ciki sztorim. Általános 4. osztályos tanuló voltam. Nem vittem uzsit a suliba. Gondoltam leugrok a közeli boltba veszek ott szendvicsnek valót. Oda is álltam a húspulthoz, sorra is kerültem, a hentes pultnál a néni megkérdezte, hogy mit szeretnék? Válaszoltam: párizsit? Hány dekát? ... na ez a kérdés nagyon megakasztott. Ugyan már vásároltam a család megrendelése alapján, de ott mindig le volt egyeztetve, hogy hozz 20 dekát ebből vagy abból, és én nem voltam tisztába vele, hogy ez kb. hány szeletet is jelet. Akkor realizálódott bennem, hogy fogalmam sincs valójában, hogy kérjek felvágottat, pár szelet párizsit vajon kiadnak? Az vajon mennyi dekába átszámítva? És elég lesz rá az a kicsi zsebpénzem? Úgyhogy egy kínos töprengési idő után kipréseltem, hogy 5 dekát kérek, amire a húspultos néni a szemöldökét felemelte, vissza is kérdezett hitetlenkedve, hogy 5 dekát? Azt hittem ilyen pici mennyiséget nem is adnak ki. De végül levágott csodálkozva 2 szeletet és kiadta. Én meg vörös fejjel spuriztam a kasszához.
Nyugi szerintem mindannyiunknak van egy első alkalom amikor nem ismerjük a dolgok menetét, főleg ha amúgy is járatlanok vagyunk azon a területen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!