A képen látható pálinkafőzővel van valakinek személyes tapasztalata?
Az szeretném megtudni, hogy kb. mennyi idő alatt lehet lefőzni vele egy max adag cefrét.
Megközelíthető e vele a bérfőzdék minősége?
Mennyire kell tartanom a leégéstől ha keverő motorral is felszerelem? (szimplafalú)
"15-20 fokig sikerült leeresztenem a cefrét gond nélkül"
Egy cefrét alszeszre közel "nulláig" le kell tudni főzni! Nyilván nem abszolút addig, mert totál felesleges, de 4-5 alk. fokig még érdemes mindenképp ill. addig, amíg az meggyújtható a kupolára öntve. 15-20 alk. foknál megállni az alszesszel, az nagy pazarlás, ha túl sűrű a cefre, akkor hígítani kell.
Kérdező azzal számolj, ahogy az első válaszoló is írta, ez egy átfolyós hűtő. Kivitelezési hiba benne az, hogy csak a tetején van egy hőmérő (nem tudom mit sajnálnak rajta, nem egy vagyon), még legalább a közepére is kellett volna egy, ezt persze utólag is ráépítheted, nem muszáj belógnia a szondának tartályba. Ha nincs kutad és a hulladékvizet sem tudod elhasználni pl. öntözésre, akkor elég sok víz megy majd kárba.
Akkor neked nagyobb tapasztalatod és rutinod lehet egy ilyen keverő nélküli főzővel mint nekem. Én bármit csináltam, ha 15 fok alá mentem hajlamos volt odaégni benne a cefre.
Pár kísérlet után úgy döntöttem, hogy megállok 15 fok körül és inkább legyen egy kicsit kevesebb pálinkám, de finom, mintsem több és kozmás.
Persze a keverőssel gondolom már könnyebben elérhető ez a cél, de a legjobb egy duplafalú, olajjal feltöltve. Azzal már valóban nulláig lehet ereszteni ha valakinek megéri és kevergetni sem kell.
Köszönöm a privátban küldött szakmai tanácsokat, de igazán kiírhattad volna ide, hogy más is tanulhasson belőle.
Manapság már duplát használok, így nincs problémám a leégéssel.
Egy ilyen Brix mérőre viszont még beruházok, köszi a linket!
Nekem ugyanilyen van, csak nem átfolyós hűtővel.
Szereztem hozzá motrot, de még nem szereltettem fel rá.
Tehát kézzel keverek, nincs gond a leégéssel.
3-4 óra alatt lehet lefőzni egy adagot, én ramaty fát használok hozzá.
Főztem már vele egészen finom pálinkákat is.
Duplafalút nem ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!