A képen látható pálinkafőzővel van valakinek személyes tapasztalata?
Az szeretném megtudni, hogy kb. mennyi idő alatt lehet lefőzni vele egy max adag cefrét.
Megközelíthető e vele a bérfőzdék minősége?
Mennyire kell tartanom a leégéstől ha keverő motorral is felszerelem? (szimplafalú)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"15-20 fokig sikerült leeresztenem a cefrét gond nélkül"
Egy cefrét alszeszre közel "nulláig" le kell tudni főzni! Nyilván nem abszolút addig, mert totál felesleges, de 4-5 alk. fokig még érdemes mindenképp ill. addig, amíg az meggyújtható a kupolára öntve. 15-20 alk. foknál megállni az alszesszel, az nagy pazarlás, ha túl sűrű a cefre, akkor hígítani kell.
Kérdező azzal számolj, ahogy az első válaszoló is írta, ez egy átfolyós hűtő. Kivitelezési hiba benne az, hogy csak a tetején van egy hőmérő (nem tudom mit sajnálnak rajta, nem egy vagyon), még legalább a közepére is kellett volna egy, ezt persze utólag is ráépítheted, nem muszáj belógnia a szondának tartályba. Ha nincs kutad és a hulladékvizet sem tudod elhasználni pl. öntözésre, akkor elég sok víz megy majd kárba.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Akkor neked nagyobb tapasztalatod és rutinod lehet egy ilyen keverő nélküli főzővel mint nekem. Én bármit csináltam, ha 15 fok alá mentem hajlamos volt odaégni benne a cefre.
Pár kísérlet után úgy döntöttem, hogy megállok 15 fok körül és inkább legyen egy kicsit kevesebb pálinkám, de finom, mintsem több és kozmás.
Persze a keverőssel gondolom már könnyebben elérhető ez a cél, de a legjobb egy duplafalú, olajjal feltöltve. Azzal már valóban nulláig lehet ereszteni ha valakinek megéri és kevergetni sem kell.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Köszönöm a privátban küldött szakmai tanácsokat, de igazán kiírhattad volna ide, hogy más is tanulhasson belőle.
Manapság már duplát használok, így nincs problémám a leégéssel.
Egy ilyen Brix mérőre viszont még beruházok, köszi a linket!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nekem ugyanilyen van, csak nem átfolyós hűtővel.
Szereztem hozzá motrot, de még nem szereltettem fel rá.
Tehát kézzel keverek, nincs gond a leégéssel.
3-4 óra alatt lehet lefőzni egy adagot, én ramaty fát használok hozzá.
Főztem már vele egészen finom pálinkákat is.
Duplafalút nem ajánlom!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!