Hordó viaszozásának eltávolítása?
Lehetséges házilag eltávolítani a hordó belső viaszozását?
Elvittem egyik hordómat javításra, csak a kádár belülről kiviaszozta, aztán csak itthon vettem észre, vissza vinni nem igen van lehetőségem, mert nem éppen közel van.
Tehát a kérdés az, hogy mennyire lehet megoldani házilagosan ?
Forró vízzel öblögessem esetleg ? ( kicsi, 25 literesről van szó)
vagy van valami megoldás rá ?
Előre is köszi
Valószínűleg azért tette rá a viaszt, mert nélküle nem lett volna normálisan használható. Pl. túl vékony a donga, és nagyon nagy volna a párolgási veszteség.
Mindenképpen hívd fel mielőtt bármibe is belekezdesz.
Ez egy nagyon öreg emberke, talán még telefonja sincsen, már csak maszekba végzi a kádárkodást.
A hordóval az volt a gond, hogy az egyik dongának a vége meg volt repedve, és átszivárgott rajta az alkohol ( nem vékony vagy hasonló)
előtte nem volt beviaszozva, és most se akartam, ő csak jót akart ezzel, ezért pluszba meg csinálta azt is.
valahogy akkor utána járok h mi legyen :D
vagy talán lesz valaki aki járt már így
azért köszi szépen
kis mennyiségben állítok elő egyéb égetett szeszeket.
nem pálinka tárolására kell, hanem pont arra, hogy a tölgyfa átadja a színt és az egyéb ízeket.
csak hasonló kisebb méretű hordók jók esetleges kísérletezgetésekre...100 liter esetén 1-3 év mire megérne annyira a szesz mint amennyire akarom, ergo nagyon sok idő kell ahhoz.
kicsi hordókban ez az idő jócskán lecsökken
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a színét leszámítva egyáltalán nem lesz olyan a fakockával érlelt meg a hordóban lévő, össze sem hasonlítható.
De a kérdés nem is erre vonatkozott, illetve nem is szeretnék vitát kezdeni ilyenből.
A lényeg, hogy egyenlőre nincs házi megoldás a feltett kérdésre ( vagy még nem tudunk róla).
Azért köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!