Miért van az, hogy a bor jobban "beüt", mint az erősebbek?
13:04
Én pl "hosszú" alkoholokból (bor, sör, pezsgő) véletlenül sem bírok akkora alkoholmennyiséget, mint töményből.
4 fél vodkával semmi bajom (pedig nem vagyok oda érte), de egy üveg (minőségi) bor, ami ugyanannyi szesz (és szeretem is) az nekem kb vállalhatatlan.
Nagyon sok mindenen múlik az alkohol hatása és felszívódása, még a hozzáálláson is.
Először is sok múlik azon, hogy milyen körülmények között iszod.Gondolok arra hogy bulizol vagy csak este leülsz a barátokkkal dumcsizni.
Illetve bornak ha édes magas a cukortartalma, ami nagyban segíti az alkohol felszívódását és még ehez hozzá csapod a colát amiben szintén rengeteg a cukor.
Szóval ez a 2oka van.
Amugy szerintem ezzel minenki így van.
Ez leginkább a placebó hatás miatt van. Mert még kislány vagy. A tapasztaltabbak tudják,hogy ugynaolyan körülmények között ugyanannyi alkohol bevitelét követően azért üt jobban a tömény, mert kisebb a térfogata, így gyorsabban tudod inni, meg gyorsabban szívódik fel. Borból pl van aki nem is tud annyit inni, hogy részeg legyen, mert nem bír több litert inni (fizikailag), míg töményből ha megiszik egy litert akkor már részeg (mert nyilván egy litert még meg bír inni, fizikailag).
Hogy szemléletes hasonlattal éljek, olyan a bor és a tömény közti különbség, mint amikor beleugrasz a melegvízből a hidegbe a váltófürdőben, vagy mintha szépen lassan beleereszkedsz az úszóvízbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!