A vodkának nincs alapból ízé csak az alkohol, mégis mit takarhat a vodka aroma? Komolyan ahhoz is kitaláltak már valamit hogy jobban alkoholosnak tűnjön valami?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A tömények nagy részéhez törvényileg meg vannak határozva a termékmegnevezés kritériumai, általában az alapanyag, a származási terület és az alkoholtartalom (min 37,5 vagy 40%) a követelmények. Az olcsó utánzatokra ezért találnak ki mindenféle vicces neveket (pl S-budget RUN) mert nem használhatják azét amit utánoz.
A vodkának amúgy van íze, különösen ha a gyártó valami jobb alapanyagból (búza, szőlő) főzi és azt akarja hogy átmenjen annak az íze.
ssaa, van gluténérzékeny ismerősöm aki mindent betart, még külön hűtőben is tartja a kajáját mint a családtagjai, viszont a whisky és vodkafogyasztással nincsenek problémái. Attól még hogy glutén tartalmú gabonából készül valami, még nem feltétlenül van benne glutén. Ugyanúgy csak azért mert a tengeri halak egy csomó műanyag szemetet bezabálnak, attól még te nem eszed meg a műanyagot amikor tonhalkonzervet vásárolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!