Milyen whiskyt vegyek?
Sziasztok! Kezdő whisky ivónak mondanám magam. Ez azt jelenti, hogy mostanában eléggé megkedveltem a whiskyzést. Eddig csak Ballentines-t, Jim Beam Red Stag-ot, illetve még régen valamiféle Chivast ittam (már nem emlékszem hogy pontosan milyen volt, de eléggé ízlett...).
Tudom az első kettő inkább a kuka kategória, épp ezért kérdeznélek titeket, hogy mit ajánlotok-mik a legjobb whiskyk 6-7 ezer forintért a különböző kategóriákban szerintetek?
Illetve azt is hallottam, hogy ha teljesen "kezdő" vagyok, akkor bourbon whiskyvel szerencsésebb indítani, aztán később jöhet a skót... Ennek lehet valami valóságtartalma, vagy teljesen hülyeség?
Szétnéztem a környéken az összes boltban, még italnagykerben is néztem, de egyik felsorolt sem volt.
Jamesont illetve Chivas Regal 12-t találtam minőségibbet. A 2 közül melyiket preferálnád jobban?

A Chivas 12-t, valószínűleg azt ittad elsőnek is.
Egyébként nézz szét a magyar webáruházaknál is (legegyszerűbben az argep.hu-n keresztül), mert többnyire szállítanak házhoz is meg PickPackPontokra is (ahová elmehetsz érte), és előfordul, hogy szállítással együtt is olcsóbb 1-1 whisky, mint megvenni az első helyen, ahol találsz.
Az a probléma hogy már szilveszterre kellene, én pedig már túl későn kezdtem hozzá a válogatásnak. Ezért most saját hibámból eredően jóval kisebb a választék. A városban van egy italkereskedés ahol aránylag nem túl nagyok az árak, és van is választék, de nyilván nem annyi mint a webáruházakban... Holnap teszek még egy próbát és jobban átnézem a dolgokat.
Szóval ha nem találok más érdemit, akkor a Chivast választom.

Tudom nem mai kérdés, de jó szívvel ajánlanék én is 2 italt.
Írek közül a VAT69, Bourbon ól pedig a Maker's Márk szerintem nagyon kifinomult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!