Meddig forrik a borom? Normális, hogy nagyon halkan még így 3 hónap elteltével is forrik és zavaros?
Figyelt kérdés
Elég magas 24 fokos volt a must szüreteléskor. Préselés után pincébe 15-16 fok körül volt tartva, majd a zajos forrás után lefejtésre került a bortartályba, itt talán hibáztam egy kicsit mert egy nagyon minimális kén port adtam hozzá. Okozhatja ez hogy még nem forrt ki és nem tisztult le? Mit lehetne tenni?illata, íze jó, viszont csípős-pezsgős.2018. dec. 22. 18:19
2/4 anonim válasza:
Nem forrik, csak forr! Amúgy forrás közben is iható, az a murci, viszont annak iszonyú magas az alkoholtartalma, iható, de kis mennyiségtől is könnyű berúgni!
3/4 Mojjo válasza:
@2: Ez egy gyakori tévhit, de természetesen a murcinak nem lehet magasabb az alkoholtartalma, mint a kiforrt borrnak. Zajos forrás, illetve csendes erjedés közben is a must cukortartalma folyamatosan alakul át alkohollá, ezért ahogy haladunk előre időben, egyre magasabb az alkoholtartalom - nincs olyan, hogy az erjedés egy korai stádiumban magasabb, aztán lecsökken. (Illetve ha van, az régen rossz, mert az alkohol csak ecetsavvá tud alakulni.)
4/4 Mojjo válasza:
És igen, tudom, hogy a bor egy r :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!