Mi a különbség a zöld és a piros abszint között?
Wikipédia:
A Verte (franciául „zöld”) abszint blanche-ból készül: egy második áztatástól a párlat peridotzöld színt és általában finoman kesernyés ízt kap. A 19. században ez a változat volt a legelterjedtebb, olyannyira, hogy a francia kézikönyvek a blanche-ot félkész abszintnak tekintették.
A Rouge (franciául: piros) vagy Rose abszint készítésekor a párlatot hibiszkuszvirággal festik vörösre. Ritka típus; jelenleg egyetlen történelmi rouge márkáról tudunk.
Azok a népszerű „abszintok”, amikból piros és zöld (továbbá gyakran fekete, esetleg kék, sárga) is kapható, abszintnak nem tekinthető (és az abszintra általában nem is hasonlító) kommersz szeszesitalok, amikre azért írják rá, hogy „absinth(e)”, mert ezt sajnos semmi nem tiltja.
Az ilyen márkáknál a színt mindig ételfesték adja, és nincs különösebb jelentése azon kívül, hogy különböző ízesítésű változatokat takarnak. (Az "Absinthe 80" sorozatnál a piros pl. eperízű...)
Én az igazi abszintot szeretem jobban (ami többnyire zöld vagy színtelen, vagy ritkán piros is készül belőle), de ezt ma még sajnos csak igen drágán lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!