Készített-e itt már valaki piros ribizli likőrt?





Ribizli szörpöt készitettem.
Az nem lenne jó, ha a szörphöz kevernénk alkoholt?





ribizlit nem...de hátha ezt tudod használni
1 üres üveg, negyedéig megtölteni aszalt gyümölccsel (megy, szilva, áfonya) rácsorgatni annyi mézet, hogy a gyümölcsöt teljesen ellepje (kicsit kell várni, hogy becsorogjon a gyümik közé) majd felönteni vodkával (Royal vodkával szoktam, de mindenképpen valami jó minőséget válassz, ne finomszesz + aroma)....ezután összerázni és 2-3 hétig a hűtőben v hűvös helyen érlelni.... néha átforgatni, felrázni





"Az nem lenne jó, ha a szörphöz kevernénk alkoholt?"
Nem is lehet másképp!Ribizlilé cukor vagy méz tisztaszesz vagy vodka kell 20-30%-ra kell beállítani az alkoholtartalmat.





Ribizli szörp: l kg gyümölcspép,l teáskanál citromsav, fél teáskanál nátrium benzoát ezeket összekeverem. l2 óráig állni hagyom.Utána beleteszem egy szűrőruhába és 1 kg cukorra rá
csepegtetem.Ez is kb 12 óráig tart, közben kevergetem, majd üvegekbe töltöm.





Én ez a recept alapján készítem és nagyon finom ^^
Elkészítési idő: 30 perc
Állási idő: 4-6 hét
Eltartható: hűtve kb. 2 hónapig
Mennyiség: 1,4 l
Hozzávalók:
300 g piros ribizli
200 g barna kandiscukor
1 tk reszelt narancshéj
200 ml gránátalmaszirup
0,7 l konyak (alkoholtartalom 38%)
Elkészítés:
1. A ribizlit megmossuk, jól lecsöpögtetjük, leszemezzük, és 2 tisztára mosott száraz üvegben elosztjuk.
2. A maradék hozzávalókat az üvegekben lévő gyümölcsön elosztjuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és alaposan összerázzuk.
3. A kész likőrt hűvős helyre tesszük, és 4-6 hétig állni hagyjuk. az első napokban az üvegeket többször megrázzuk, h a kandiscukor elolvadjon.
Ötlet: Ízlésünk szerint a likőrt leszűrhetjük, de a gyümivel együtt is kínálhatjuk.
Külön van egy fűszeres ribizli likőr, de szerintem ide is belekeverhetők a fűszerek, én így teszek v tennék.
Tehát plusz adalék anyag még bele:
1 borsmentaág
3 borókabogyó
1 csapott tk édesköménymag
1 csapott tk ánizsmag
1 kis babérlevél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!