Whiskeyre szabad sört inni?
A tömény+sör ismételve is mindig remekül bevált nálam, szóval én gond nélkül iszom, ha valamiért az tűnik jó ötletnek (bár én sosem iszom whiskeyt, csak whiskyt, de ez apróság), az pedig nem érdekel, ki szerint mit szabad és mit nem. A szervezetem nem tiltakozik nagyon (pedig megtehetné, mert az alkohol sejtméreg, de ügyes és feldolgozza, én pedig nem iszom gyakran és sokat).
A mondásnak köze nincs hozzá, mivel a whiskey nem bor.
A whiskyre sör ugyanakkor okozhat gondot, mint a borra sör – vagy bármire sör, ami erősebb a sörnél és nem szénsavas. Ha több adag ital ül a gyomrodban, és azt leöblíted egy sörrel, akkor a CO okozta nyomás mindent lezavar a belekbe, és ha egyszerre mondjuk 3-4 ital kerül oda, mikor már eleve félrészeg vagy, akkor esetleg megfejeled a padlót.
Tehát a bármire sör szabálya elég egyszerű: ha nem tudod, mennyi alkohol lehet a gyomrodban, akkor ne igyál rá sört. Ezért is érdemes a bort és a töményet folyadékkal kísérni, mert akkor nem lesz benned „meglepi” alkohol, ami később fog beütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!