Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bármilyen szőlőből lehet...

B.zoltán73 kérdése:

Bármilyen szőlőből lehet törköly pálinkát főzetni? ( Othello? ) Le kell szemezni?

Figyelt kérdés

2018. szept. 25. 18:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Phoney! Igen. :D Azért nem értettem, mert számomra a törköly, az leszemezett, préselt szőlő, hogy valaki nem szemezi le, ezt eddig itt a környékben sem hallottam, de mint mutatja a 9. hozzászóló, neked van igazad, ez nem evidens!

Én csak ilyen hobbi szinten csinálok bort magamnak (vállalom, hogy nem értek hozzá túlzottan), jó ha 1 hektó van egy évben, de még apámtól is azt láttam és "hoztam", hogy a szőlőt bogyózni kell. Fehéret, vöröset egyaránt bogyózom/szemezem én is, s tette így apám is, pécsiek vagyunk, hogy most máshol "hogy szokás" azt nem tudom, de hát ebben az országban borvidék borvidéket ér, szóval most ezen meglepődtem.

2018. szept. 28. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
48%

A szerbeknél 1szerű. Van a törkölypálinka. =Komovica.

Van a szőlőpálinka= Lozovaca. Mi a gond ? Nem kéne keverni a 2t.

2018. szept. 30. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

:) Délen laksz?

Értem! De határon innen mitől bonyolultabb? Van a szőlőpálinka és van a törkölypálinka. Szőlőpálinka szőlőből van, törkölypálinka törkölyből. Pont olyan egyszerű, mint a szerbeknél. :)

2018. okt. 1. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!