Hogyan készül és hogyan változik a must?
Figyelt kérdés
Egy pohárnyi mustról lenne szó. Milyen a színe, állaga és íze préselés után, 1 nap múlva, 2 nap múlva, 3 nap múlva és 4 nap múlva?2018. szept. 24. 09:43
1/2 anonim válasza:
egy pohár must viselkedését nehéz megjósolni. Tisztasága függ attól,hogy mennyire préseled ki a szőlőt, min szűröd le, stb. Általában kicsit zavaros gyümölcsös illatú lét kapsz. Letakarva, hűvös vagy hideg helyen 1-2 napig tárolható. Az erjedés folyamata függ a must cukor tartalmától és a hőmérséklettől. Pár nap alatt elindul, előbb csak apró buborékok jelennek meg a mustban, megkóstolva kicsit szúrós, szóda jelleget kap. A teljes alkoholos erjedés pohárban nem fog végbemenni, nem tudod lezárni a levegő elől. Így káros baktériumok jelennek meg, és ecetesedés (pimpósodás) folyamata fog lezajlani.
2/2 anonim válasza:
A hogyan készült elfelejtettem leírni. Kipréselik a szőlő levét, leszűrik. Ez a must :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!