Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem lehetséges finom...

Miért nem lehetséges finom házibort készíteni?

Figyelt kérdés
Sokfélével kínáltak, sokfélét kóstoltam és mindegyik rossz volt.
2018. szept. 3. 20:53
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Vannak borszakértők által is dicsért, nagyon minőségi házi borok, csak neked nem ízlenek, mert mások mint amit az üzletben veszel.

Mondjuk én sem szeretem a házi borokat, nekem még a félédesnek mondott is savanyú.

2018. szept. 3. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

Lehetséges.

Párom kollégájától minden évben veszünk, szeretjük.

Régebben apukám csinált meggybort, az íze olyan volt, mintha Garonne-t innál, csak sokkal-sokkal finomabb volt.

Rokonaink Erdőbényén laknak, ott ugye Tokaj-borvidék révén hagyománya van a borkészítésnek.

Isteni finom aszút és más borokat készítenek.

2018. szept. 3. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
5%
Én a bolti szar 11%-osokat nem tudom meginni, házi 20%-os a nyerő
2018. szept. 3. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Hat nem veletlenul tanulnak egyetemen tobb evig a szolesz-boraszok. A legtobben nem ertenek a borkesziteshez, csak azt hiszik. Leteznek finom haziborok, de altalaban annak sok utanaolvasas, tapasztaltabbaktol tanulas, autodidakta modon valo tanulas az elozmenye. Nem olyan konnyu az. Nekem is volt szerencsem egy-ket fortelmes haziborhoz. 2-3 fele oreg szolot osszehajigaljak meg muanyagban erjesztik... ne is varjunk csodag
2018. szept. 3. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Phoney ***** válasza:
39%

Jó házibort ugyanúgy lehetséges csinálni, mint jó házisört vagy jó házipálinkát: ha a készítője tudja, hogy mit csinál.


A legtöbben csak az alapokat tanulják meg (vagy inkább azokat sem), aztán ha sikerül valami ihatót összehozniuk (ami ráadásul a környezetük szerint is elég jó), akkor onnantól nem tanulnak tovább.

2018. szept. 4. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A dolog már az erjesztésnél megbukik, mert apósom nem tudja a fajélesztő számára a kívánt 16 fok erjedési hőmérsékletet megadni, pince hiányában...

Mondjam tovább???

2018. szept. 4. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet, ha az ember tudja, mit csinál. A legtöbb házi bor, amit kóstoltam valóban borzasztó volt, de ittam már nagyon finomakat is. Ez mondjuk a bolti borokra is igaz sok esetben..
2018. szept. 4. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!