Miért nem lehetséges finom házibort készíteni?
Vannak borszakértők által is dicsért, nagyon minőségi házi borok, csak neked nem ízlenek, mert mások mint amit az üzletben veszel.
Mondjuk én sem szeretem a házi borokat, nekem még a félédesnek mondott is savanyú.
Lehetséges.
Párom kollégájától minden évben veszünk, szeretjük.
Régebben apukám csinált meggybort, az íze olyan volt, mintha Garonne-t innál, csak sokkal-sokkal finomabb volt.
Rokonaink Erdőbényén laknak, ott ugye Tokaj-borvidék révén hagyománya van a borkészítésnek.
Isteni finom aszút és más borokat készítenek.
Jó házibort ugyanúgy lehetséges csinálni, mint jó házisört vagy jó házipálinkát: ha a készítője tudja, hogy mit csinál.
A legtöbben csak az alapokat tanulják meg (vagy inkább azokat sem), aztán ha sikerül valami ihatót összehozniuk (ami ráadásul a környezetük szerint is elég jó), akkor onnantól nem tanulnak tovább.
A dolog már az erjesztésnél megbukik, mert apósom nem tudja a fajélesztő számára a kívánt 16 fok erjedési hőmérsékletet megadni, pince hiányában...
Mondjam tovább???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!