Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyibe tudom el adni a...

Mennyibe tudom el adni a meggy pálinát?

Figyelt kérdés
2018. jún. 25. 15:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
Aki már próbálkozott kimagozni 8-10 mázsa meggyet, szilvát, az vagy megutálta a pálinkát is vagy többé nem kezd neki 🙂 A cefrében a magokból nem szabadul fel a cián. Ezért nyugodtan bennmaradhat az erjedés alatt. Mire vége lesz az erjedésnek, az összes mag le fog ülni a hordónk aljára, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint lemerni róla a kész cefrét. A mag marad a hordóban. A bennük lévő kis mennyiségű cián, csak az üstben szabadulna ki. Bár van aki néhány marékkal tesz az üstbe is. Ad egy kis “mandulás” jelleget a pálinkának. Nincs is ezzel baj. Ha így szereti.
2018. jún. 25. 20:35
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Gyerekek,de igen is ki kell magozni.És csak egy nagyon keveset lehet benne hagyni.Ja és az sem mindegy,hogy mennyi cukrot teszel bele.mert ez nagyban befolyásolj a minőségét.És csak a fával fűtött,lepárlóval az igazi.
2018. jún. 26. 22:46
 13/17 A kérdező kommentje:
Most a cefre kèszítèsről nem fogok veszekedni.. de,ha már a magzós dologba bele kötött.. hivatalosan cukrot se lehetne bele rakni max gyümölcs cukrot... Fölötte lèvő teljesen jól le írta,bár abba igazat adok önnek,hogy a fa tüzelèsü főző a legjobb... Mi is olyan 500l használunk...
2018. jún. 27. 20:57
 14/17 anonim válasza:

Engem érdekelne.

Zalai vagyok.

2018. jún. 28. 16:55
 15/17 anonim ***** válasza:
ha nincs kimagozva max. 1000-ért tudod eladni literjét valami alkoholistának akinek mindegy mit iszik.
2018. jún. 28. 17:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha nem teszel bele cukrot 5-6 ezer lenne literje. De ennyit senki nem ad érte. Ezért szokták kissé cukrozni a cerét. Így 2500-3000 forintért árulja a jónép. Ki ilyet ki olyat. Több év apasztalat , utána olvasás után egészséges gyümölcsből kiváló pálinkát lehet otthon főzni. Meggyet nem magozom a többit igen. Ha magad főzöd 2500 forintos áron is jó hasznod van . Nem érdemes többé adni mert sokan 3000 ért adják. Így alájuk mész árban és jól viszik. Természetesen nem szabad árulni de ezt most hagyjuk. Főzni szabad. Engedélyt szerezni rá könnyű. Ha rosszul sikerül a pálinka add olcsóbban alkesznak. Jóként a rosszat ode ne add mert többet nem jönnek hozzád. Mnkahelyen ajánlgasd. Ismerősök között. Évek alatt kialakul egy vevőkör. Aztán előállhat az is hogy már alig győzöd.
2018. jún. 29. 07:26
 17/17 tozser ***** válasza:

Pár éve láttam -mint hirdetés- egy pár MAGOZÓ GÉPET, amely

cseresznye-meggy-s.barack stb. magozására készűlt és árulták.

Ezek kimondottan nagyűzemi magozó gépek voltak és "centrifugális alapon" működtek, kicsapodott "a gyümölcs" és a magot külön ki lehetett szedni...

2018. júl. 3. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!