Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez mennyire volt jogos?...

Ez mennyire volt jogos? Megtagadhatta volna hogy odaadja?

Figyelt kérdés

Én elmúltam 18, egy barátnőm még nem. Elmentünk Pesten egy kocsmába és kikértem mindkettőnknek 1-1 sört. Én kértem ki, a barátnőm meg sem szólalt, csak állt mellettem. Elkérték mindkettőnk személyijét és látták hogy a barátnőm nem múlt el 18. Azt mondta a pultos lány, hogy ez így itt nem így működik és hogy őt nem szolgálhatja ki. Jogosan mondta ezt? A barátnőm mondhatta volna hogy nincsen nála? Nekem nem kellett volna kiadniuk mindkét sört, végülis én kértem ki? Később elővigyázatosabbak leszünk, és egyedül megyek a pulthoz, csak érdekelne hogy mennyire volt jogos hogy nem adta ki nekem a második sört.

Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!

2018. jún. 17. 22:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%
Az, hogy aztán TE kinek adod, az a te dolgod, és a biztonsági kamerán is látják, hogy neked adta oda, nem a csajodnak.
2018. jún. 18. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:
2018. jún. 18. 20:18
 13/20 anonim ***** válasza:
24%
Jogos volt !
2018. jún. 19. 01:39
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

"Az, hogy aztán TE kinek adod, az a te dolgod, és a biztonsági kamerán is látják, hogy neked adta oda, nem a csajodnak."

Ja. Ha meg nincs biztonsági kamera, akkor a kérdező, vagy a hozzá hasonló ügyeskedő simlisek majd nagy mellénnyel fogják döngetni a mellüket egy ellenőrzéskor, hogy ők sértettek törvényt és őket büntessék meg, a pultos ártatlan!!!

Ugyan már! Te sem hiszel ebben komolyan, hogy a saját sarukat a mai fiatalok felvállalják.

2018. jún. 19. 11:57
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem volt jogos, nem tudom mit okoskodnak itt a többiek.

Alkoholt nem tilos fogyasztani 18 év alatt, csak ilyen korú személyeket kiszolgálni az. Ez egységes szabály. Tehát ha neked adják ki a poharakat, akkor nem történik semmi törvényellenes. És a hatóságok sem fogják emiatt megbüntetni őket.

Persze ettől függetlenül neki nem túl szerencsés odamennie a pulthoz, ha nem múlt el 18.

2018. jún. 19. 13:02
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Persze ettől függetlenül lehet "razzia" a kocsmákban, ahol igazoltatják a vendégeket. Bár erre valójában nincs jogalapjuk a rendőröknek, mert nem tilos alkoholt forgalmazó helyen tartózkodni 18 év alatt, és ahogy írtam, alkoholt fogyasztani sem. Ebben az esetben az a legrosszabb, ami történhet, hogy felhívják az illető szüleit, hogy jöjjenek érte. De ezzel persze inkább a csavargó, lezüllött gyerekeket akarják "védeni".
2018. jún. 19. 13:05
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Bizony!

nem tilos alkoholt forgalmazó helyen tartózkodni 18 év alatt.

De ez hiába igaz. Le leszel pontozva az igazság miatt.

2018. jún. 19. 21:29
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
14 évesen a piámat egy 18 éves srác kéri és a pultos szeme láttára nekem adja szerintrtek az rendjén van????? Hol éltek ti de komolyan?
2018. jún. 21. 15:05
 19/20 anonim ***** válasza:
23%
Igen, rendjén van. Mert a pultos nem téged szolgált ki.
2018. jún. 21. 17:17
 20/20 Trevor. ***** válasza:
48%

A pultos kiadhat neked két sört, viszont ha éppen jönnének ellenőrizni a helyet, akkor a pultos nem tudja bizonyítani, hogy nem ő adta ki a barátnődnek. Emiatt őt fogják megbüntetni, bár ha te bevallod, hogy te adtad oda a fiatalkorúnak, akkor gondolom téged, jogilag nem tudom hogy nézne ki ez. Velem is volt hasonló helyzet kocsmában, kértek személyit és odaadtam, de akinek kikértem (magamon kívül) az nem volt meg 18, ott kiadták és annyit mondtak, hogy innentől enyém a felelősség.

Pest az Pest, vidéken kicsit máshogy mennek a dolgok, bár a NAV mindenhol megbax.

Amúgy végül mi lett? Megittad a sört egyedül vagy befeleztétek? Vagy nem fizettétek ki és otthagytátok a helyet?

2018. aug. 9. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!