Ez mennyire volt jogos? Megtagadhatta volna hogy odaadja?
Figyelt kérdés
Én elmúltam 18, egy barátnőm még nem. Elmentünk Pesten egy kocsmába és kikértem mindkettőnknek 1-1 sört. Én kértem ki, a barátnőm meg sem szólalt, csak állt mellettem. Elkérték mindkettőnk személyijét és látták hogy a barátnőm nem múlt el 18. Azt mondta a pultos lány, hogy ez így itt nem így működik és hogy őt nem szolgálhatja ki. Jogosan mondta ezt? A barátnőm mondhatta volna hogy nincsen nála? Nekem nem kellett volna kiadniuk mindkét sört, végülis én kértem ki? Később elővigyázatosabbak leszünk, és egyedül megyek a pulthoz, csak érdekelne hogy mennyire volt jogos hogy nem adta ki nekem a második sört.
Nagyon komolyan megbünthethetik őket - százezres-milliós kiesés is lehet -, ha kiszolgálnak 18 aluliakat - ezt egy rendőr mondta egy előadás alkalmával. A mi oldalunkról azonban tényleg igazságtalannak tűnik.
17/L
2018. jún. 17. 22:35
2/20 anonim válasza:
Jogos volt...
2018. jún. 17. 22:36
3/20 anonim válasza:
Ez pont olyan, mint hogy 18 alatt nem mehetsz be a dohányboltba. Hiába van veled egy nagykorú, attól te még oda nem mehetsz be. Még akkor sem, ha épp egy karon ülő baba vagy, akit nyilván nem lehet kint hagyni. Ha ezt megszegik, akkor az csúnya bírsággal járhat, és egy kirúgással is akár. Pláne ha még csak el sem kérik a személyidet. Személyes tapasztalat, hogy próbavásárlás esetén sokszor meg nem mondod, kivel is állsz szemben.
2018. jún. 17. 22:41
4/20 anonim válasza:
Te kérhetsz két piát.
Ő oda adhatja.
Nem a fiatalkorúak adta.
Simán reklamálhatsz. Nem. Volt jogos.
2018. jún. 17. 22:45
5/20 anonim válasza:
Dohány bolt az más. Ne keverd a kettőt.
2018. jún. 17. 22:46
6/20 anonim válasza:
Mivel az italt te kérted, így elvileg nem tagadhatta volna meg. De nézzük gyakorlatban a dolgot. Ott iszogattok, befut egy ellenőrzés, a pultos mit fog mondani? Mert kevés az olyan vevő, aki bevallja, hogy ő ferdített. Sőt minden esetben őt büntetik meg, mert nem volt előrelátó.
2018. jún. 17. 22:53
7/20 anonim válasza:
Lepontozhatsz, attól az ital mérő nem dohány bolt. És más szabályai vannak.
2018. jún. 17. 23:30
8/20 anonim válasza:
18 éven alulit alkohollal kiszolgálni tilos. Attól, hogy a barátnődnek te viszed vagy adod oda, attól még az eladó őt szolgálja (-ná) ki, hiszen ő fogyasztaná el. Te csak a technikai közvetítő közeg vagy, de az teljesen mindegy. Mit érne egy szabály, ha ilyen egyszerűen ki lehetne játszani? Az a cél, hogy fiatalkorú ne igyon. Nagykorú kíséretében sem.
2018. jún. 18. 00:10
9/20 anonim válasza:
Ez most olyan dolog hogy papíron csak közvetlen nem szolgalhatja ki a 18 alulit, onnantól kezdve viszont ha Te veszed semmi köze hozzá, hogy kinek adod, ha ellen örzés is van megkérdik neked adta ki aztán szevasz.
2018. jún. 18. 02:12
10/20 anonim válasza:
Semennyire...
NEKED kiadhatja, és én biztosan rá is borítottam volna a pultot, hogyha nem adja oda.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!