Miért nem bírom a whiskeyt és a házi pálinkát?
Tegnap voltam egy baráti összejövetelen, ahol ittam házi pálinkát. Egyáltalán nem éreztem, hogy megütött volna, nem szédelegtem, nem fájt a fejem, teljesen magamnál voltam. Ellenben a hasam az nagyon tönkre ment. Az első felesnél még nem volt semmi, a másodiknál már kezdtem érezni a számban a pálinka ízét, de még kibírható volt, a harmadik már éppen csak hogy lement. Többet nem is ittam. Olyan telítettnek éreztem magam, kellemetlen érzés volt a hasamban, és alig tudtam enni pár kanál ételt, mert éreztem, hogyha többet eszek visszajön. Ivászat közben ettem sós sütiket, meg ropit, de nem segített.
Amikor érettségi után szerenádoztunk, osztálytársam hozott egy üveg Jim Beamet. Annál is ugyanez volt. Se magában, se kólával nem bírtam meginni. Kortyonként küszködtem le, mert otthagyni nem akartam, de minden kortynál erőlködni kellett, hogy lent tartsam.
Más alkoholos itallal semmi ilyesmi bajom nincs (kivéve persze ha keverek mindent mindennel). Akár vodkát iszok, tequilát, jägert, likőröket, bort, vagy bolti pálinkát. Azoknál érzem, hogy hatnak, kicsit bódultabb vagyok, ha sokat iszok mozgáskoordinációs problémáim lesznek, nyitottabb vagyok.. Tehát úgy viselkedek mint aki ittas. De ugyanúgy bírok enni, és egyáltalán nem érzem, hogy bármi baja is lenne a gyomromnak.
Mi lehet ennek az oka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!