Ha kókuszreszeléket áztatok vodkába, és cukrot teszek bele akkor abból lesz kókuszlikőr szerű ital, vagy ez kevés?
Figyelt kérdés
2018. jún. 8. 14:00
1/1 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem az alkohol nem vonja ki a kókusz aromáját, és nagyon sok folyadékot felvesz,amit aztán nem tudsz kicsavarni a kókuszreszelékből.
Én minden karácsonykor elkészítem nagymamám receptes könyvében talált nagyon egyszerű, mégis nagyon finom kókuszlikőrjét.
Mivel már nem tudok tiszta szeszt venni, vodkával készítem.
Hozzávalók:
20dkg kókuszreszelék
1liter tej
25dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3dl alkohol (nálam 5 dl vodka)
Az alkohol kivételével mindent egy edénybe mérek és 20 percig, lassú tűzön főzöm. Miután kihűlt, egy napra hűtőszekrénybe teszem a keveréket. Ezután üvegbe szűröm úgy, hogy egy tiszta damaszt szalvétába csavarva jól kinyomkodom a kókuszt. Hozzáadom az alkoholt, összerázom és még egy napig hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!