Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Aki jártas a borokban segítene...

Aki jártas a borokban segítene? Menühöz bort ajánlani?

Figyelt kérdés

Egy vacsorához szeretnék bort választani, nem baj ha drága, mert különleges, egyszeri alkalom lesz kettesben.

Én az édes borokat szeretem, szárazat nem szoktam inni.

Amit szoktam: Tokaji, BB, Taylor's (most külföldön élek, ezt itt iszom, nem tudom, hogy otthon lehet-e kapni, de minőségi, nem olcsó bor), és ami szerintem még szuper, az a jégbor (ezt mindenképpen szeretném az este folyamán ha innánk egy pohárral)

A menü:

-Pandúrgulyás(leves) fűszerei a tárkony és a kapor, tejfölös, tejszínes leves

-Fűszeres krumpli vajon, disznóhús sütve: tetején bacon, paprika, gomba, paradicsom, több féle sajt:füstölt, trappista, mozzarella, feta, és még egy fajta husi: csirkemell sütve: tetején bacon, ananász és sajtok.

-Nutellás muffin aminek folyik a közepéből a nutella.

Ez lesz a fő menü.

Később még gyümölcsök pl. ananász, mangó, ezek biztosan, és amit még kapok idénygyümölcs. Ehhez szeretném a jégbort. De illik hozzá? És a menühöz milyen bort igyunk?

Köszönöm ha segítetek :)

2018. máj. 17. 00:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Amit biztosan tudok, hogy fehér húshoz fehér bor, vörös húshoz vörösbor. Valamint ha a főzéshez használtunk bort, akkor ugyanazt igyuk mellé. Sznobság szigorúan betartani, hogy csak az ételhez megfelelőt fogyaszd. Nyugodtan kínálhatsz édes bort, de akkor csak is a fogás után igyátok meg. A desszert bor pl. nem azért desszert bor, mert édesség mellé kell kínálni, hanem helyette, mivel önmagában desszert.
2018. máj. 17. 06:59
 2/3 anonim válasza:
Egy 2005-ös Redmonti Pianoir félszáraz, enyhén temperamentumos, fenyőhordóban érlelt vérvörösen izzó, cseresznyés bort ajánlanék.
2018. jún. 28. 09:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, esetleg képet tudnál linkelni, mert én nem találok, és egyébként sajna nem is értek a borokhoz.
2018. jún. 29. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!