Találtam a pincében 92 üveg 1920-as (tehát majd' 100 éves) fehérbort. Egyet felbontottam, csodálatos íze van. Mennyit érhet?
Szerinted, ha egy borszakértővel megkóstoltatok egy másik üveget, és ízlik neki is, akkor megveszi a 90 üveget? Egyáltalán megéri ilyesmit fogyasztási céllal megvenni egy borszakértőnek? Meddig állhat még el?
Pincében volt, pincehideg helyen, bortartóban, abszolút ideális hőfokon...
ha meghirdeted, apránként is elhordják ínyencek, én szeretem a borokat, ha lehetne én is vennék talán, először 1 üveggel, hogy megkóstoljam, ha ízlik többet is.
hogyan került 92 üveg a pincédbe?
Az a baj igazán, hogy ilyen esetben sokkal többet számít az, hogy pontosan milyen bor is. Ha " nagy név " akkor még ihatatlan állapotban is sokat érhet, ha viszont valami kommersz darabok, akkor hiába maradt meg igazán jó állapotban, akkor sem fogsz belőle meggazdagodni.
Az egyetlen reális út, ha több szakértővel is megnézeted, azért kell többel, mert bevett szokás, hogy megpróbálják az embert, pláne ha nem ért hozzá lehúzni. Azt mondja nem jó, olcsó stb, de azért felvásárolja a készletet, utána meg továbbadja jó haszonnal.
Ha viszont több szakértű is hasonló véleményt mond róla, akkor már reálisan el elhet vele indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!