Te általában mennyit szánsz egy üveg borra? Mit gondolsz a különböző ársávban kapható borokról?
Attól függ, hova kell. Haverokkal behbhaszni elég az 500 Ft-os bor, amikor épp nincs kedvem a sörhöz.
Barátnővel valami lónyál fehér édes ezerért (alkalmihoz csak vodka-narancs, az az igazi asszonyfektető), alkalomra maximum 5000 és csak száraz vörös, de a fiam születésére pl egy 2000-es Patricius tokajit vettem, majd megkapja a diplomaosztóján pár év múlva.
1000-3000 Ft közt szoktam válogatni, ajándékba esetleg elmegyek 4-5000 Ft-ig. Nem vagyok nagy szakértő. Saját ízlelésem korlátja a 3000 Ft-os kategória körül eléri a határát, onnantól nem érzem, hogy igazán jobb vagy rosszabb egy bor.
Az "alsó" kategóriából újabban egri Juhász borokat iszok. Egy Juhász Rosé akcióban 1000 Ft alatt kifogható, és szerintem egy nagyon üde, finom fröccsbor. A vörösei is 1300-2000 Ft körül mozognak, és szerintem jó ár/érték arányban vannak, és a legtöbb boltban kaphatók. Ezen kívül alapvetően szekszárdi és villányi vörös- és roséborokat szoktam inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!