Mi a külömbség az üveges sör és a csapolt sör közt?
A különbség nem abból adódik, hogy a sörgyárak a különböző kiszerelésekbe az adott márka más-más főzetét töltenék, mert egy adott – és mindig azonos - főzet kerül az üvegbe, dobozba, hordóba. A csapolt sör attól lehet a legjobb, hogy a hordóban lévő viszonylag nagy sörtömeg (20 L, 30 L, 50 L) a környezeti hőmérséklet változásait - mely a hordóba töltéstől, a raktározáson át, a szállításon keresztül az üzleti tároláson keresztül tart sokkal kisebb mértékben követi le, mint a másik két kiszerelés, és ez a minőség biztosítása szempontjából fontos körülmény.
A hordóban a sör – szemben az üveges kiszereléssel - fénytől teljesen elzárt állapotban van és ez a fénymentesség jótékonyan hat a sör minőségtartására. A hordós sör jellegéből adódóan a fejtéstől számított, átlagosan 2-4 hét után a korsókba kerül, ami azt jelenti, hogy a sörnek egy fontos értéke érvényre juthat, a frissesség! A szakszerű csapoláskor mindig a sör karakteréhez illő korsót, poharat, kelyhet használnak, melyben az adott sörmárka a legjobban „meg tudja mutatni” íz-, illat-, zamat- értékeit. És végül, de nem utolsó sorban a sörözőben, vendéglőben, étteremben történő csapolt sör fogyasztásához hozzájárul egy olyan plusz érték, melyet az üzlet hangulata, egyéb szolgáltatásai és a jó társaságban történő sörözés jelentenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!