Elsőre mennyitől csiccsent be az ember? És mitől
Nagyon változó.
Azt javaslom töményet ne igyál, mert az a tapasztaltakat is meg tudja tréfálni.
(Illetve a pezsgő veszélyes még, de az ritka ital szerencsére).
Amivel még érdemes vigyázni, hogy ne igyál nagyon sok félét, mert úgyis könnyen le tud csúszni a kívántnál nagyobb mennyiség.
Sör, bor, koktélok, ezeket lehet iszogatni nagyobb baj nélkül.
Egyetértek az elsővel, ne keverd.
Túl könnyen becsiccsent az ember kevéstől is elsőre. Válassz egyfélét, és azt idd. Illetve.. ha érzed hogy erősebb a hatás mint tervezted, igyál egy-két pohár vizet! Vagy egyáltalán több alkohol között is érdemes vizet inni.
Én is pont azt akartam írni, amit az első.
Töményet, pezsgőt ne, és ne keverd őket. Meg néha igyál egy pohár vizet is.
Néhány tömény, néhány sör nekem príma volt kezdőként. NEM egymás után közvetlenül, hanem egész éjszakás programként. Minimális kis hatása volt, de az a biztonságos.
Illetve mikor tényleg először ittam emlékeim szerint, az is 2-3 feles volt, szép lassan, evéshez. Hasonló volt: van hatás, se semmi különös.
Azóta évtizedek teltek el, de ugyanott állok most is.
De csinálhatod óvatosabban is, ha gondolod.
Szerintem se keverd. A sör 1 felessel az más, de ha összeiszod egy jól felszerelt party minden italát, mint én egyszer az elején... Na az nem finom.
A rossz minőségű italokat is kerüld, azok engem kis mennyiségben is kiütnek, legalábbis egyszer ez volt, utána ha kínáltak se fogadtam el akármilyen vackot.
Elsőre, vagy sokadjára iszik alkoholt az ember, akkor is jelentős differencia lehet abban, mi az a mennyiség, amit már megérez, vagy másnaposságot okoz.
Még a kettő sincs egymással egyenesen arányban, kevés rossz minőségű alkoholtól is lehet valaki másnapos.
A buli előtt, alatt pedig befolyásoló tényező, hogy evett-e valamit, mit, mikor, mennyit, fáradt, vagy kipihent, milyen a közérzete, stb.
Az alkohol nem azonnal hat, ezért nem ajánlott tömény szeszt gyorsan inni, de a többivel is ajánlott csínján bánni, a koktélokban is lehet jelentősebb tömény, ráadásul keverve.
Hogy sikerült a buli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!