Mi lehet az oka, hogy a pálinkát desszt. Vízzel hígítottam 48 fokosra, és most 2 hónap elteltével csak 40 fokos? Arra is ügyeltem a hígításnál, hogy a pálinka és a víz azonos hőfokú legyen. Jól záródó üveg edényben tárolom.
Figyelt kérdés
2018. febr. 15. 10:45
1/3 anonim válasza:
A pálinkát 20°C fokon kell mérni, akkor adnak a fokolók viszonylag pontos értéket. Ha ettől melegebb vagy hidegebb, akkor egy táblázat alapján szoktam megállapítani a valós értéket. Ennek a leírásnak az alján találod a táblázatot:
Pl. egy 30°C fokon mért 48%-os pálinka, valójában csak 44,2%-os.
Tehát, ha a pincébe állítottad be a szeszfokát és most meg a meleg lakásban mérted, akkor könnyen előfordulhat akár ekkora eltérés is.
Esetleg valaki megkóstolta és utána felöntötte vízzel :)
2/3 anonim válasza:
Fokolás előtti nap behozom a házba hogy szobahőmérsékletű legyen a pálesz és a dedztvóz is. Ha túl hode vagy meleg skkor csal
3/3 anonim válasza:
Valaki ivott belőle és a hiányt vízzel pótolta. Nyolc fok eltérés magyarázata nem reális a hőmérséklet korrekcióval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!